StoryEditorOCM
DubrovnikPROČELNICA O BAŠTINI

ZRINKA RAGUŽ Orlandov stup je na samrti, ne možemo čekati EU fondove

Piše KF
14. siječnja 2018. - 15:32

Pročelnica novog dubrovačkog gradskog Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž u razgovoru za tiskano izdanje Dubrovačkog vjesnika komentirala je mogućnost da se obnova teško oštećenog Orlandova stupa financira novcem iz EU fondova:

-Ne  vidim zašto se Orlanda ne bi moglo obnoviti europskim novcem. Međutim, sve nam govori da je Orlandu pomoć hitno potrebna i da nažalost nema vremena za „europske procedure“. Gradonačelnik je kazao da očekuje pomoć i od DPDS-a. Zavod za obnovu, koji sanaciju Orlanda nosi u svom programu, i Grad ne mogu ništa bez Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture čije se smjernice čekaju. Ono što mi u međuvremenu možemo, jest dodatno potaknuti državne institucije, iako sam uvjerena da su i konzervatori i Ministarstvo kulture potpuno svjesni teškog stanja Orlandovog stupa i da je svima u prvenstvenom interesu adekvatna i stručna obnova - ustvrdila je pročelnica Raguž.

Dodala je kako svaka obnova vrijedne baštine ima svoje zakonitosti i stručne specifičnosti koje treba poštovati, no da je gradskoj upravi itekako važno da kameni vitez obnovljen dočeka šestotu obljetnicu svog postavljanja.

20. travanj 2024 01:35