StoryEditorOCM
DubrovnikNACIONALNA KAMPANJA

I Dubrovčani s vodičima u besplatnom obilasku Grada

Piše DV
14. siječnja 2018. - 16:55

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik se zajedno s Vodičkom sekcijom Hrvatske obrtničke komore Dubrovnik, pridružilo se u podne projektu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske 'Upoznaj svoju zemlju'. Događaj je to organiziran uz potporu Hrvatske turističke zajednice, u povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske 15. siječnja 1992.

Dubrovnik je jedan od četrdesetak hrvatskih gradova koji su uz obljetnicu priznanja Lijepe naše organizirali besplatna vođenja s početkom u isto vrijeme. Prestankom kiše porastao je i interes za gratis obilaske dubrovačkih znamenitosti, pa su od mosta na Pilama prema povijesnoj jezgri krenule dvije skupine znatiželjnika. Jednu je predvodio Frano Haklička, a drugu njegov kolega Nikša Violić.

Ovom akcijom, poručuju vodiči, želi se na malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih radnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na specifičnosti baštine kao dijela nacionalnog identiteta. Ujedno se želi upozoriti i na Pravilnik o zaštićenim vodičkim lokalitetima koji je u izradi.

Zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost  turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati isključivo licencirani vodiči.

17. travanj 2024 00:21