StoryEditorOCM
DubrovnikTRAŽE OČITOVANJE VIŠE INSPEKTORICE ZAŠTITE OKOLIŠA

EKO CENTAR: Šut se nelegalno s privatnog gradilišta odlaže u Rijeku dubrovačku!

Piše DV
12. siječnja 2018. - 21:24

Je li Rijeka dubrovačka baš jedino mjesto gdje se mora odlagati šut, kamenja i zemlja? Upravo na to reagirali su iz Eko centra, apelirajući da se zaustavi odlaganje, dolazak ogromnih kipera te dodajući kako je rijeka uz obalu potpuno žuta od zemlje na predjelu oko Termoterapije. Naime, na tom se dijelu na cesti, ali i uz obližnju privatnu kuću obavljaju građevinski radovi, te su bili svjedoci da se upravo tu kiper puni šutom, građevinskim materijalom i zemljom, koji se, vidjevši okupljene okrenuo i zaputio put Pobrežja, gdje bi mogao, zabrinuti su aktivisti, na nelegalnom odlagalištu iskrcati svoj teret.

Iako je bivši ministar to odlagalište zatvorio, iz Eko centra tvrde kako je ono opet otvoreno, te da se šut tamo odlaže i dalje unatoč zabrani.
"Inače cijeli prostor uz obalu od  igrališta u naselju Mokošica pa do novog mosta se ilegalno nasipa šutom pijeskom, kamenjem  i zemljom u širini 2 do 2,5 metra, a potom betonira te prave privatna privezišta i privatne plažice ! Dok smo obilazili mjesto ekocida prišao nam je jedan Mokošanin i rekako kako odgovorne službe Grada sve ovo dozvoljavaju i da mu teško pada vidjeti kako nasipaju rijeku šutom, kamenjima i zemljom. Napomenuo je da su tu inače termalna i sumporna vrela i da bi se to cijelo područje oko Termoterapije trebalo strože zaštititi! ", pišu iz Eko centra.

Poslali su i zahtjev za očitovanjem višoj inspektorici pri Odsjeku inspekcijskog nadzora zaštite okoliša, Uprave za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i energetike Sanji Žuveli. 

19. travanj 2024 00:20