Županija Dubrovnik

MOST NEZAVISNIH LISTA

Lokacijsku dozvolu za apartmanizaciju Srđa smatramo nelegalnom

MOST NEZAVISNIH LISTA

- Samo je bilo pitanje trenutka kada će ova Vlada Republike Hrvatske još jednom pokazati svoje pravo lice. Učinila je to na primjeru Srđa u Dubrovniku. Unatoč postojanju pravomoćnih sudskih presuda o nezakonitosti obuhvata, studiji utjecaja na okoliš i poništenoj lokacijskoj dozvoli za projekt kojemu su golf tereni samo paravan za apartmanizaciju, Vlada je ponovno izdala identičnu lokacijsku dozvolu i odobrila identičnu studiju utjecaja na okoliš koju je već ranije poništila.Sve ovo se događa samo nekoliko tjedana nakon što je investitor, špekulant pokrenuo arbitražu u Washingtonu kojom tuži državu za pola milijarde eura „virtualne“ štete. Na ovom primjeru se vidi sva bijeda i licemjerje hrvatske Vlade koja ne poštuje pravomoćne presude svoje države, a boji se prijetnji kvazi investitora arbitražama pred stranim sudovima-- navodi se u priopćenju Mosta nezavisnih lista  i dodaje:
-Sada se pokazalo da je očito da iza međunarodne arbitraže za golf na Srđu stoji tajni dogovor Vlade i investitora, što ne čudi kada znamo po kojem je principu Vlada sastavljena. Gotovo svaki građanin grada Dubrovnika svjestan je koliko je nepravilnosti i nezakonitosti u ovom projektu i kolika je on prijetnja okolišu i budućnosti grada pod Srđem i njegovih građana.
Most nezavisnih lista smatra kako je pokrenuta arbitraža bila samo pokriće da se mogu pod prijetnjom milijunskih odšteta izdati dozvole za ovaj štetni projekt. Ovim putem poručujemo da ćemo se svim svojim raspoloživim snagama, putem zastupnika u Hrvatskom saboru, županijskih i gradskih vijećnika boriti da osporimo dozvole za projekt apartmanizacije Srđa u nezakonitom obuhvatu i izražavamo podršku udrugama civilnog društva koje se bore protiv realizacije ovog projekta, koji predstavlja klasičnu izdaju javnog interesa - kaže se na kraju priopćenja kojega potpisuje Nikola Grmoja.
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Nikola Babić novi je šef županovog ureda

Nikola Babić novi je šef županovog ureda
Novi v.d. pročelnika Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine je Nikola Babić, potvrdio je sam ž...
Nikola Babić novi je šef županovog ureda

Iduće ljeto bez čepa u vratima od Pila

Iduće ljeto bez čepa u vratima od Pila
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima održao je danas u Dubrovniku radni sastanak s deleg...
Iduće ljeto bez čepa u vratima od Pila