StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

685,9 MILIJUNA KUNA Jednoglasno usvojen proračun Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu

Piše PSD.
15. prosinca 2017. - 16:42

Većinom glasova na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine usvojen je proračun Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 685,9 milijuna kuna, od čega je 219 milijuna kuna proračun Županije, dok ostatak ide na proračunske korisnike.

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je proračun za sljedeću godinu povećanje od 6,8 posto u odnosu na ovu godinu.
”Proračun smo koncipirali na istim temeljima, on je realan i odgovorno će se provesti kao i svi dosadašnji. Neće biti potrebe za izvanrednim rebalansima. On je i štedljiv i održava sve funkcije koje naši korisnici imaju. Proračun je razvojan jer kroz EU fondove, investicije i vlastita sredstva osiguravamo razvojne aspekte ove županije”, rekao je župan Dobroslavić.
Pročenica Upravnog odjela za proračun i financije Dragica Stanić istaknula je kako je ukupan proračun od 685,9 milijuna kuna povećanje od 6,8 posto.

”Od tog ukupnog iznosa proračuna 219,6 milijuna kuna je proračun Dubrovačko-neretvanske županije i on je četiri posto veći, dok su 466,3 milijuna kuna sredstva proračunskih korisnika, a to je 8,2 posto više u odnosu na ovogodišnji proračun. Povećanje imamo na stavkama izvornih prihoda, sredstva od pomoći i decentralizacije sredstava”, rekla je pročelnica Stanić.
Proračun je prihvaćen s 22 glasa ZA, 13 suzdržanih i bez glasova protiv.

20. travanj 2024 09:32