StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKA NARANČA I DEŠA

Učenici doznali više o autohtonim biljakama

Piše DV
13. prosinca 2017. - 18:25

Udruga Dubrovačka naranča u suradnji s DEŠOM provodi projekt Autohtone biljke našeg zavičaja. Cilj je upoznati djecu osnovnih škola o potrebi očuvanja autohtonih biljaka našeg podneblja u svakodnevnom životu te o njihovom održivom korištenju.

Učenici 4 b razreda OŠ Marin Getaldić sa svojom učiteljicom Snježanom Viteškić sudjelovali su u nizu radionica primjene autohotnih biljaka u prehrani i ljekovitim pripravcima u kojima su im članice Dubrovačke naranče i DEŠE nastojale prenijeti stara znanja i iskustva, ukazati na potencijale koje nam ove biljke pružaju ali i važnost zaštite okoliša.

Učili su o ljekovitim pripravcima ali i izradi domaćih kolačića od rogača, smokve, ljutih naranača, mrkatunja, maginja,itd. Djeca su provela i istraživanje sa svojim roditeljima, bakama, djedovima te su prikupili mnoštvo recepata koje smo obuhvatili u brošuri Autohtone biljke našeg kraja i izložili u prostorijama DEŠE.

Brošura je predstavljena danas na Sv Luciju, u prostorijama DEŠE uz prigodni program učenika i prisustvo roditelja, djedova i baka. Gost na predstavljanju je bio i ugledni gastrostručnjak prof Josip Žuvela koji je pozdravio naše zajedničke napore i trud u promociji prirodne raznolikosti i bogastava našeg zavičaja. Projekt financira Grad Dubrovnik, upravni odjel za urbanizam, zaštitu okoliša i prostorno planiranje.

23. travanj 2024 22:30