StoryEditorOCM
DubrovnikPARKIRANJE U PRORAČUN

Gradska uprava želi zagrabiti u Sanitatovu 'zlatnu koku'

Piše SR
12. prosinca 2017. - 17:28

Aktualna gradska vlast odlučila je uzeti dio 'kolača' koji tvrtka Sanitat ubere od skupocjenih javnih parkirališta. Na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća, 18. prosinca, naći će se prijedlog izmjena odluke kojom se regulira organizacija i naplata parkiranja na gradskom području.

"Odlukom o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku nisu regulirana pravila i postupci uplate dijela prihoda ostvarenih obavljanjem poslova naplate parkinga, te društvo Sanitat Dubrovnik d.o.o., iako ostvaruje znatna financijska sredstva, nema obvezu uplate naknade u korist proračuna Grada Dubrovnika", objašanjaju iz gradske uprave.
 
Nadalje, navode kako je Grad po zakonu dužan upravljati, koristiti i raspolagati svojom imovinom "pažnjom dobrog gospodara te se slijedom navedenog predlaže izmjena navedene Odluke na način da društvo Sanitat Dubrovnik d.o.o. obvezno dio prihoda ostvarenih obavljanjem poslova parkinga uplatiti Gradu Dubrovniku, te da će gradonačelnik, odnosno Gradsko vijeće donijeti akte kojima će se regulirati naknada za organizaciju i naplatu parkinga".

Izdašan izvor prihoda ovom odlukom više neće biti isključivo za pokrivanje Sanitatovih troškova i za plaće njihovih zaposlenika, ali u javno dostupnom prijedlogu gradonačelnika Mata Frankovića još uvijek nema podatka koliki će udio novca prikupljenog od parkirališta ići u gradski proračun, a ni u što će se on trošiti.

Inače, jedno parkirališno mjesto u Dubrovniku cijeni se od pet do 75 kuna po satu, ovisno o lokaciji i godišnjem dobu. 
 
Tvrtka Sanitat bilježi kontinuirani rast prihoda, od 17,9 milijuna kuna ostvarenih u 2013. pa do 24,7 milijuna kuna prošle godina, podaci su kojima se hvalila sad već bivša uprava. 
 

20. travanj 2024 16:23