StoryEditorOCM
DubrovnikDOPLIVALE VRBE

FOTOREPORTAŽA ŽELJKA TUTNJEVIĆA Šilok donio cijelu "Šumu Striborovu" u Porat

Piše PSD.
12. prosinca 2017. - 14:43

Djelatnici Čistoće imali su pune ruke posla oko uklanjanja nanosa smeća koje je jak šilok svojom "muževnom" jačinom zbio u sve kantune gradske luke. Jak vjetar i veliki valovi otežavaju posao čišćenja površine mora koje izgledom podsjeća na živo blato. Prevladava smeđa boja, grančice, plastika, plastične boce i bočice, cipele pa čak je i lopticu primijetio naš Željko Tutnjević i kao uspomenu je uzeo.

No, najviše pažnju privlače cijela debla koja plivaju u moru! Par njih veličinom i duljinom premašili su i okolne barke! Toliko drva na jednom mjestu mnogima bi dobro poslužilo za ogrjev za hladne zimske dane, a  ponekim umjetnicima i materijal za rad Izazov je te drvene gromade izvaditi iz mora - čak petorica Čistoćinih djelatnika i njihovih deset ruku trebalo je za podići jedan takav komad na mul i utovariti ga u vozilo za otpad! Ispostavilo se da je riječ o vrbi koja je - kako vele - stigla iz Albanije.

Zna se da na vrbi nikada neće roditi grožđe, ali zato će vrba doplivati do Dubrovnika! Osim što je simpatičnu lopticu kao uspomenu uzeo, naš Željko je i za vas, dragi čitatelji, jednu fotoreportažu pripremio! bLu

27. travanj 2024 03:07