StoryEditorOCM
DubrovnikKULTURNI PROGRAM TIJEKOM ZIMSKOG FESTIVALA

Pregršt kulturnih događaja u ovom tjednu, pregledajte ih!

Piše DV
11. prosinca 2017. - 19:25

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, osim brojnih glazbenih i zabavnih programa pregršt je i onih kulturnih. Ovog tjedna bit će organizirana razna događanja u kulturnim ustanovama, počevši od danas u 18 sati kada se otvara izložba „Domi sum“ u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik. Autori izložbe koja predstavlja povijest muzeja su Jadranka Sulić Šprem, Ana Kuzman i Frane Čizmić.
Dan uoči Sv. Lucije, u utorak, Folklorni ansambl Linđo održat će tradicionalni humanitarni koncert „Dar od srca“ za Udrugu slijepih Dubrovačko-neretvanske županije u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati.           
Pretpremijera novog nastavka filma Ratovi Zvijezda, koji je dijelom sniman i u Dubrovniku, prikazat će se u srijedu, 13. prosinca u 19 sati u kinima Sloboda (3D) i Visia (2D).
Među prosinačkim događanjima, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik posebno se ističe otvorenje velike međunarodne izložbe fotografija Ahmeta Ertuga koje će se održati 14. prosinca u 19 sati. Ahmet Ertuğ jedan je od najuglednijih suvremenih fotografa koji će ovom izložbom pružiti novu perspektivu stare gradske jezgre, interijera i eksterijera poznatih dubrovačkih građevina, kao i skrivenih kutaka stare gradske jezgre uz fotografije iz njegovog ciklusa interijera najpoznatijih građevina.
Istog dana, u četvrtak, s početkom u 20 sati, u suradnji s Rotary klubom Dubrovnik, humanitarni koncert u Katedrali održat će Dubrovački simfonijski orkestar.
Kao kruna godine u kojoj se obilježava 450. godina smrti Marina Držića, Kazalište donosi prvu modernu dramsku praizvedbu Pjerina, u režiji Ozrena Prohića. Premijera je na repertoaru u petak, 15. prosinca, a prva reprizna izvedba u subotu, obje s početkom u 20 sati.
Četvrti Dubrovački zimski festival od ove godine ima i svoju mobilnu aplikaciju Dubrovnik Winter festival App koja je dostupna za preuzimanje za Androide putem poveznice http://bit.ly/2zHQLLC te na http://apple.co/2j3CoOy za iOS uređaje. Aplikacija omogućuje jednostavan pristup svim informacijama o festivalskim programima koja uključuju brojna događanja za gotovo sve uzraste na više lokacija u Gradu i okolici.  
 

17. travanj 2024 23:25