StoryEditorOCM
DubrovnikBOŽIĆNI BLAGDANI U KONAVLIMA

"Božić u mom mjestu" očima djece

Piše PSD.
11. prosinca 2017. - 16:22

Udruga MaMe Cavtat u suradnji sd Muzejima i galerijom Konavala, u sklopu Božićnih blagdana organizira prvu međunarodnu Dječju božićnu izložbu. Otvaranje izložbe  bit će upriličeno u petak 15. prosinca u Domu kulture u Cavtatu uz početak u 18 sati.

Predviđeno je da se program na dan otvaranja sastoji od nastupa mladih flautistica pod vodstvom mentorice prof Đive Kušelj i nastupom malih balarina Kulturno- umjetničkog društva Čilipi. Ovogodišnja tema izložbe je “Božić u mom mjestu” a teži cilju prikaza božićnih običaja u raznim sredinama Lijepe naše i ostalih zemalja sudionica: Kanade, Italije, Bosne i Hercegovine. Popis zemalja sudionica još nije potpun a zajednička nit- poveznicasvih crteža je Božić u najiskrenijim očima, onim dječjim.

Iz udruge najavljuju:- Jednako onako kako smo započeli, tako ćemo i zaokružiti cijelu našu priču na dan otvaranja izložbe: s djecom obučenom u predivne hrvatske narodne nošnje dok ponosno oživljavaju jaslice tijekom cijelog trajanja programa. A radovi koji  su već pristigli iz cijele Hrvatske i ostalih zemaklja nama kao organizatorima već su zauzeli posebno mjesto u srcu i već sa sigurnošću možemo tvrditi da će biti jako teško izdvojiti one najbolje. Stoga, zadovoljstvo nam je pozvati sve da nas posjete i uveličaju otvaranje ove Izložbe te da zajednički pogledamo na koji način naši najmlađi vide i osjećaju “Božić u mom mjestu”- poručuju iz udruge MaMe Cavtat.
 

27. travanj 2024 06:50