StoryEditorOCM
DubrovnikU SKLOPU PROGRAMA 'TVOJE SVJETLO DAJE MI NADU'

Upaljena druga adventska svijeća 

Piše dv
10. prosinca 2017. - 01:10

U sklopu programa „Tvoje svjetlo daje mi nadu“, večeras je upaljena druga svijeća na adventskom vijencu ispred dubrovačke Katedrale. Službu riječi nakon koje je upaljena druga adventska svijeća predvodio je don Stanko Lasić, župnik katedralne župe i župni upravitelj župe sv. Andrije. Drugu svijeću upalila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.
U svom nagovoru don Stanko je istaknuo da u došašću „suosjećajan, blizak i milosrdan Bog dolazi čovjeku ususret“, naglasivši da bi to trebao biti povod istinskoj i dubokoj radosti. Pozivajući se na Ivana Krstitelja, don Stanko je potaknuo vjernike na aktivno sudjelovanje u vlastitom spasenju, te kazao: „Radujte se u Gospodinu uvijek, Gospodin je blizu!“. Na kraju svog nagovora je uputio i molitvu: „Dođi, Gospodine, obasjaj put našeg života svojim svjetlom i podaj nam hrabrosti da možemo biti istinski svjedoci i navjestitelji tvoje radosne vijesti.“
Vokalni sastav Gospe od Porata pod vodstvom prof. Željane Lučić je uveličao događaj. Nakon službenog dijela programa na prostoru ispred katedrale nastavilo se druženje uz čaj, krostule i adventske pjesme.
Program „Tvoje svjetlo daje mi nadu“ organiziraju Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije i Grad Dubrovnik. 
 

20. travanj 2024 15:16