StoryEditorOCM
DubrovnikNEVRIJEME U DALMACIJI

Olujni vjetar otežava promet, u prekidu trajektna linija prema Mljetu

Piše d.v.
9. prosinca 2017. - 10:49

U Istri, Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zbog ugaženog ili razmočenog snijega na većini su cesta zimski uvjeti; zbog jakog vjetra u Hrvatskom primorju ograničenja, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).
U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska i Prapratno-Sobra; katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Vis-Split i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Podsjetimo, danas će prevladavati oblačno s kišom, u unutrašnjosti susnježicom i snijegom, a malo snijega nošenog vjetrom moguće je i na Jadranu, osobito sjevernom; temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu većinom od 7 do 13 Celzijevih stupnjeva, navečer i prema kraju dana osjetno hladnije.

Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, u Dalmaciji moguće i obilna uz grmljavinu. Nastat će novi snježni pokrivač, osobito u gorju. Poslijepodne sa zapada prestanak oborine, a prema kraju dana i razvedravanje.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a duž ostatka obale u početku jak i olujan južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 9. prosinca.

27. travanj 2024 05:44