StoryEditorOCM
DubrovnikKOLEKTIV ZA ISTRAŽIVANJA O PROSTORU

PLACA POZIVA NA ŠETNJU: "Dubrovački vrtni grad" i "Karavanski put"

Piše DV
6. prosinca 2017. - 11:52

Udruga PLACA – kolektiv za istraživanja o prostoru u četvrtak, 7. prosinca, organizira dvije šetnje za građanstvo koje su nazvali: "Dubrovački vrtni grad" i "Dubrovački karavanski put".

Šetnja Konalima, u sklopu projekta "Dubrovački vrtni grad", kreće u 10 sati, a okupljanje je pored zgrade Policijske uprave na Ilijinoj glavici, pod vodstvom Ivana Viđena. Šetnja Dubrovački karavanski put kreće u 13 sati, s platoa Lazareta pored Gimnazije, pod vodstvom Davida Kabalina.

"Dubrovački vrtni grad projekt je revalorizacije specifičnog i iznimno vitalnog tipa urbanizma, nastalog dugotrajnom evolucijom zapadnih gradskih predgrađa (Pila, Konala i Boninova), kao vrtnog kontrapunkta gustom urbanizmu grada unutar zidina.

Kroz drugi projekt  'Dubrovački karavanski put' cilj nam je istražiti i prezentirati drevni karavanski put koji je stoljećima bio temelj gospodarskog i kulturnog razvitka Dubrovnika, kao i svih krajeva kojima je prolazio. Polazeći od Lazareta, uspinje se obroncima Srđa te iza Donjeg Brgata prelazi granicu. Prolazeći dalje Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom spaja se na magistralni put i doseže sve do Istanbula", poručuju organizatori.

24. travanj 2024 14:58