StoryEditorOCM
DubrovnikZAMJENICA GRADONAČELNIKA TEPŠIĆ S PREDSTAVNICIMA SINDIKATA DJELATNIKA U KULTURI

Novi kolektivni ugovor uvesti će red unutar ustanova

Piše dv
21. studenog 2017. - 15:21

Na radnom sastanku zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić i predstavnika članova Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, raspravljalo se o prijedlogu novog kolektivnog ugovora za djelatnike ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Cilj je, rečeno je na sastanku, zajedničkim dijalogom te argumentiranom raspravom usuglasiti odredbe novog kolektivnog ugovora na zadovoljstvo svih uključenih strana.
- Sigurnosno je da svi želimo biti zadovoljni ishodom ovih pregovora i upravo zato moramo uložiti puno truda i strpljenja kako bi krajnji ishod bio kolektivni ugovor kojim će biti zadovoljni ne samo Grad kao poslodavac već i djelatnici u kulturnim ustanovama. Uvijek može biti poboljšanja i promjena koje vode boljem statusu i upravo to želimo postići na ovim radnim sastancima - istaknula je Tepšić naglasivši kako je cilj novog kolektivnog ugovora uskladiti materijalna prava djelatnika u kulturnim ustanovama s kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Dubrovnika.
Glavna tajnica Sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić kazala je kako je dosadašnja suradnja s Gradom pozitivna te naglasila da 'kolektivni ugovori uvode red ne samo unutar Grada kao poslodavca već i unutar samih ustanova'.
Na prijedlog Pilić započelo se s čitanjem prijedloga ugovora kako bi se definiralo koji dijelovi su sporni, te kako bi se krajnji stavovi usuglasili sa svim predstavnicima članova Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi te u konačnici predstavili Gradu Dubrovniku. Nakon usuglašavanja stavova članova Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi vezanih uz pojedine dijelove novog kolektivnog ugovora održat će se novi sastanak na kojemu će se nastojati riješiti sve nedoumice koje se mogu pojaviti, ističu u Gradskoj upravi. Zamjenica Tepšić kazala je i kako je cilj ove Gradske uprave što prije provesti sve potrebne radnje, završiti proces pregovaranja i potpisati sporazum.

19. travanj 2024 13:30