StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVNIK I VUKOVAR I PJESMA POVEZUJE

Pjesnikinje na Festivalu poezije u Vukovaru

20. studenog 2017. - 12:34

Dubrovačke pjesnikinje Kate Protić i Franka Fani Kohn sudjelovale su ovog vikenda na petom Festivalu neobjavljene domoljubne poezije koji se održao u Vukovarko- srijemskoj županiji.

Organizator već petog festivala domoljubne poezije „Pjesmom protiv zaborava“ je udruga „Braniteljice Domovinskog rata“ Vukovarko- srijemske županije, a dubrovačke su pjesnikinje nazočile toj manifestaciji koja se 16. studenoga održala u Gradskom muzeju Vukovar. I njihove su pjesme postale sastavni dio tematskog Zbornika koji je tiskan povodom održavanja festivala. Pjesnikinje su za naše su čitatelje izjavile kako su još pune lijepih dojmova, da su im svi nazočni zahvalili što su uspjele preći tako dugi put kako bi sudjelovale i uveličale taj događaj te naglasile da veličina čovjeka nije u visini i tituli koju nosi ipred svoga imena, nego u pristupu i jednostavnošću čovjeka – čovjeku.
   
Na festivalu su u brojne braniteljice Domovinskog rata te pjesnikinje i pjesnike nazočili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, bojnik Davor Horvat i izaslanik Ministarstva branitelja RH Tomislav Josić te Krunoslav Borovec iz MUP RH.

23. travanj 2024 12:49