StoryEditorOCM
DubrovnikFOTOGALERIJA I IZVJEŠTAJ

Zdrave su tikvice, mrkva i paprike, ali najbolje su tete s lapadske place! 

Piše PSD.
11. studenog 2017. - 11:30

Pomalo se bliži zima, a kako su u Gradu pobjegli skoro svi ubacivači te zatvoreni skoro svi restorani zbog taskozvanog "renoviranja", na lapadskoj se placi ne oslikava taj model bježanije. Istina, nema toliko čeljadi kao primjerice ljeti, ali još uvijek ih ima dovoljno da se isprazne stolovi s raznoraznom ponudom. Ne daju se tete s lapadske place, one se drže skupa, drage i simpatične. Uvijek za dobru šalu. Lapađani i Nelapađni uredno rezerviraju robu koja ih potom čeka spremna u saketu, samo treba platiti i povrće je vaše i samo vaše - bar do objeda. Krenut ćemo u ovaj dan sa cvijećem, krizanteme stoje 10 kuna i to je jedino cvijeće koje smo zatekli.

Nastavljamo s onim što (ne)vole muškarci: tikvice, oblikom i dužinom mnogim muškarcima i muškarčinama nabijaju komplekse, a žene bacaju u trans. Svejedno, koštaju 20 kuna. Tu su i nezaobilazne patate (7 kuna), mrkva (15 kuna), luk stari (15 kuna), luk mladi (5 kuna), malo veća balica blitve je 5 kuna, a puno, puno manje pomadorice okupljene su kao publika na predstavi. Osjetite li taj predivni miris? E pa to su vam dinje koje su namirisale i ovu subotu te zauzele svoje mjesto - za samo 10 kuna su vaše! Iako ga nema previše, ali ga ima pa ćemo ga zato i spomenuti: šipak stoji 15 kuna. Što ste vi pomislili?!

Na kraju se možemo malo osvrnuti na Daleki istok i to slatkim tragom japanske jabuke - kaki. Kažu nam svjedoci da je i preslatka pa evo probajte je za 15 kuna! Neka vam zasladi ovaj vikend.

Jednoj su gospođi bile toliko slatke ili joj je život presladak da je zaboravila saket s kakijima pa se nadamo kako je i prije dolaska doma primijetila da nešto fali, a nije muž! Još ćemo dodati kako uz voće i povrće, plodove jeseni, možete kupiti i plodove književnosti, jezikoslovlja, slikarstva i filozofije jer su na dijelu za antikvarijate raspoređene starije i novije knjige, rječnici, priče, romani te slike. Pa eto, na vama je. Čega vam fali u životu? Filozofije, slikarstva ili dugih tikvica? Ništa od toga?! Kava?! E pa kavana nije daleko od place! Uživajte! Zdravi i veseli nam bili, a do sljedeće subote najnoviju galeriju našeg Željka Tutnjevića bar tri puta gore-dole prelistali...    

26. travanj 2024 15:34