StoryEditorOCM
DubrovnikZAHVALNOST I POŠTOVANJE

PALAČA SPONZA Župan Dobroslavić i dogradonačelnica Tepšić primili ‘Gromove’

Piše PSD.
23. listopada 2017. - 17:45

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Jelka Tepšić primili su u ponedjeljak u palači Sponza pripadnike Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi te obitelji poginulih pripadnika te brigade.

Dobroslavić je istaknuo kako tih ratnih godina ne bi bilo moguće osloboditi jug Hrvtaske bez gardijskih brigada.
”Nalet neporijatelja bio je nesmiljen, naše domaće postrojbe branile su što su mogle. Nismo imali snage osloboditi ovaj teritorij. Sreća je što smo prije 25 godina imali naše gardijske brigade, a u ovo doba godine prije tih 25 godina oslobođen je jug.

Vječno smo zahvalni onima koji su dali svoje živote, a ovo je prilika i da se građani susretnu s veteranima i zahvale se. Na ovaj način se zavjetujemo da više nikad nećemo dopustiti da neprijateljska čizma i neprijateljski tenk dođu na naše područje”, rekao je župan Dobroslavić.

Predsjednik udruge Ivan Krupec zahvalio se Županu Dobroslaviću i zamjenici gradonačelnika te podsjetio kako je od 208 Gromova koji su dali svoj život za Domovinu, njih 19 poginulo na jugu Hrvatske.

Zamjenica gradonačelnika Jekla Tepšić izrazila je zahvalnost i poštovanje svim Gromovima, a istaknula kako su joj uvijek posebno emotivni susreti s obitelji branitelja.

19. travanj 2024 11:17