Županija Dubrovnik

TANZANIJA NEĆE ŽEĐATI

Uspješno završena akcija 'Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi'

TANZANIJA NEĆE ŽEĐATI

Nakon nešto manje od godinu dana, Župa sv. Mihajla uspješno je završila humanitarnu akciju "Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi". Prikupljeno je svih 30.000 eura, koji će se utrošiti za izgradnju velikog vodoopskrbnog sustava u selima Župe sv. Franje Asiškog u Monduli Juu gdje djeluje hrvatski misionar pater Tomislav Mesić.

Vodoopskrbni sustav od smrti će spasiti siromašno stanovništvo na sjeveru Tanzanije koje se mjesecima bori s velikim sušama i bolestima (tifus, dizenterija i malarija), a koje svakodnevno odnose veliki broj ljudskih života, poglavito djece.

Župa sv. Mihajla zahvaljuje svim sudionicima plemenite kampanje, ponajprije Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Dubrovniku, medijskom partneru Dubrovačkoj televiziji i svim drugim medijima koji su redovito javnost izvještavali o tijeku akcije.


Zahvaljuju na pomoći i drugim tvrtkama i pojedincima koji su se uključili, a posebno svim dragim sugrađanima koji su svih ovih proteklih mjeseci, iz tjedna u tjedan nesebično izdvajali kako bi se što prije prikupio potreban iznos, poručili su iz Župe svetog Mihajla na svjetski Dan misija 22. listopada.
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

MAĐARSKA Andrić na vrhu

MAĐARSKA Andrić na vrhu
Szolnoki Olaj je pobijedio u gostima KTE Duna sa 79:67 te je vodeći i nakon 16. kola mađarskog prvenstva. Opet ...
MAĐARSKA Andrić na vrhu