StoryEditorOCM
DubrovnikISPRED 'STREETA' I CC REVELIN

Večeras Europska noć bez nesreća

Piše DV
21. listopada 2017. - 11:18

U organizaciji udruge Sigurnost u prometu, pod pokroviteljstvom 'Europskog foruma mladih' i organizacije 'Odgovorni mladi vozači' ("Responsible Young Drivers" – RYD) u noći sa subote na nedjelju 21./22. listopada 2017. po šesti put će se u RH održatimeđunarodna akcija "Europska noć bez nesreća".


Noć bez nesreća kreće u 21.30 sati ispred caffe bara "Street" ulica Iva Vojnovića, kao i ispred night cluba " Revelin".

Cilj akcije je podizanje razine svijesti i odgovornosti mladih vozača u vožnji sukladno propisima, s naglaskom na pogibeljnost vožnje pod utjecajem alkohola.

Akcija se dosad provodila tako da u svakom od odabranih noćnih klubova ekipa volontera (između 18 i 26 godina starosti) na ulazu zaustavlja grupu posjetitelja i nudi dragovoljno sudjelovanje u aktivnosti.

Grupa je odredila jednog, pa čak i više članova grupe, koji pristaje da tu noć ne konzumira alkohol i da bude „odgovorni“ vozač („responsible young driver“) na povratku grupe kući. Odabrani vozač je dobio narukvicu radi lakše prepoznatljivosti. U slučaju kada se ustanovilo kako odabrani vozač uistinu nije konzumirao alkohol dobivao bi mali dar, a ako bi ipak bio pod utjecanjem alkohola, sugerirano mu je da ne sjeda za upravljač.  

 



 

19. travanj 2024 05:32