StoryEditorOCM
DubrovnikUKUSAN POČETAK

GOOD FOOD FESTIVAL u znaku Stonske torte i slavonske kuhinje

Piše DV
20. listopada 2017. - 13:05

Prvi dan Good Food Festivala Dubrovnik 2017. okupio je uz specijalitete jučer brojne Dubrovčane i njihove goste.

Program festivala je počeo radionicom pripreme Stonske torte u Udruzi Deša. Izvorno, renesansno slatko jelo ovoga kraja i danas nalazi mjesto na dubrovačkim trpezama, a to pokazuje i interes za radionicu, osobito mladih domaćica koje će Stonskom tortom i ubuduće uveličavati blagdansku trpezu. Marina Žibert Ercegović održala je radionicu pod nazivom ''Pasta i razgovor o hrani'' učenicima Turističko - ugostiteljske škole Dubrovnik u TIC - u Pile.

Prvi put se na Good Food Festivalu predstavila certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić koja je održala radionicu pripremanja vegetarijanskog bruncha ili večere pod nazivom ''Zdravo Tereza''. Vedro i s entuzijazmom, Tereza je okupljenima pokazala kako je zdravo ujedno i slasno, a TIC Pile bio je posve pun.

Predvečerje je bilo rezervirano za Priču o Lekri - u. Vinarija Škar na Lapadskoj obali bila je mjesto druženja i opuštanja uz ovo osobito vino te uz priču o dubrovačkoj povijesti i brodogradnji, obiteljskoj tradiciji te lokalnim vinskim sortama i izradi vina.

Pravi vrhunac prvog dana Good Food Festivala 2017. bila je gastronomska prezentacija Vukovarsko-srijemske županije koja se održala u Restoranu Mimoza koji je sinoć bio mjesto slavonske kuhinje i gostoljubivosti.

Nakon prezentacije koju je održala direktorica Turističke zajednice Vukovarsko srijemske županije Rujana Bušić Srpak, uslijedila je večera s pet sljedova tradicionalnih slavonskih jela uz probrana vina toga kraja. Hranu je pripremala marljiva kuharica Ljubica Božić, a za ugođaj se pobrinuo tamburaški sastav 'Zagorska mornarica'.

26. travanj 2024 11:08