StoryEditorOCM
DubrovnikVELEPOSLANICA SAD-a KOD GRADONAČELNIKA

Valls Noyes zadovoljna suradnjom s Dubrovnikom i Hrvatskom

Piše dv
16. listopada 2017. - 15:51

Gradonačelnik Mato Franković, zamjenica Jelka Tepšić te privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo primili su veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država Julietu Valls Noyes koja uskoro privodi kraju svoju diplomatsku misiju u Hrvatskoj. Veleposlanica Valls Noyes izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Gradom Dubrovnikom i Republikom Hrvatskom ističući kako je odnos Grada Dubrovnika prema obilježavanju i održavanju uspomene na pogibiju državnog tajnika za trgovinu SAD-a Ronalda Browna i još 34 putnika hvale vrijedan te istinski primjer prijateljskih odnosa.
Razgovaralo se o budućim gradskim projektima posebno onim vezanim uz filmsku industriju i održivi turizam.
- Grad Dubrovnik želi razvijati projekte i programe kojima će se ići u smjeru dugoročnog, održivog turizma kojim će se zadovoljiti potrebe i unaprijediti kvaliteta života lokalnog stanovništva, očuvati identitet Grada, ali i s druge strane unaprijediti kvaliteta doživljaja gostiju – kazao je Franković.
Na održanom prijemu, gradonačelnik Franković i veleposlanica Valls Noyes dotaknuli su se i teme zračne povezanosti Hrvatske sa SAD-om. Veleposlanica Valls Noyes kazala je kako je upoznata s porastom broja dolazaka američkih gostiju u Dubrovnik i Hrvatsku te da se nada da će američke kompanije, koje se bave zračnim prijevozom, što prije uvidjeti potrebu za povezivanjem s Dubrovnikom i Hrvatskom.

20. travanj 2024 13:16