Županija Dubrovnik

UZ 80. ROĐENDAN

Gradonačelnik Franković primio akademika Krasića

UZ 80. ROĐENDAN

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas dominikanca i akademika Stjepana Krasića povodom obilježavanja 80. obljetnice njegovog rođenja, a koja će se svečano obilježiti 2018. godine prigodnim znanstvenim zbornikom.

Prilikom prijema, gradonačelnik Franković je kazao kako je iznimno važno odati priznanje akademiku Krasiću kako bi se i na taj način iskazala počast i zahvala za sve što je učinio za Dubrovnik i Hrvatsku.

"Dubrovnik je uistinu ponosan što ima znanstvenika i sugrađanina kao što je akademik Krasić. Ne smijemo zaboraviti sve što ste učinili u našim najtežim trenucima za Dubrovnik i Republiku Hrvatsku jer je vaš utjecaj u Vatikanu bio od iznimne važnosti. Nadam se da će vaš život i djelo biti inspiracija i budućim generacijama koje će na isti način voljeti i živjeti ovaj Grad", poručio je gradonačelnik Franković akademiku Krasiću naglasivši i podršku Grada Dubrovnika u organizaciji ovog velikog jubileja.

Dominikanac i akademik Stjepan Krasić zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na podršci ističući kako je do sada napisao brojne radove kako bi što trajnije sačuvao bogatu povijest Dubrovnika i Hrvatske, ali i kako ima još puno projekata koji ga čekaju da ih privede kraju.

Budući da akademik i dominikanac Krasić nije htio da se 70. obljetnica njegova rođenja, kada se obično objavljuju takvi znanstveni zbornici, obilježi nekim znanstvenim skupom ili zbornikom, skupina njegovih prijatelja i poznanika smatrali da bi bila šteta propustiti tu priliku u povodu 80. obljetnice njegova rođenja da se i šira javnost upozna s njegovim bogatim životnim i znanstvenim opusom.

Dominikanac i akademik Stjepan Krasić poznati je hrvatski povjesničar i dugogodišnji profesor povijesti na papinskom sveučilištu svetog Tome Akvinskog u Rimu i dvostruki rimski doktor koji je primio brojne nagrade za svoj rad u zemlji i inozemstvu.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Što je more izbacilo na plažu Banje?

Što je more izbacilo na plažu Banje?
Policija je potvrdila kako njihovi djelatnici upravo na plaži Banje provjeravaju što predstavlja neobični predme...
Što je more izbacilo na plažu Banje?

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru

NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru
Četvrti poraz u nizu Orlando Magica, 15. u posljednjih 18 utakmica, ukupno 19. ove sezone u ukupno 30 utakmica. ...
NBA Utakmica koju neće pamtiti po dobru