StoryEditorOCM
DubrovnikUDRUGA “SLATKI ŽIVOT” PROSLAVILA 13. ROĐENDAN

Broj djece koja boluju od šećerne bolesti u porastu

Piše dv
7. listopada 2017. - 21:07

Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja “Slatki život” održala je redovnu skupštinu te obilježila 13. godina postojanja. Nakon prihvaćenog plana rada za naredno razdoblje, prezentacijom slika prisjetili su se zajedničkih trenutaka provedenih u posljednjih 13 godina.
- Ponosni smo na proteklo razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik – istaknuo je Željko Jaković, predsjednik Udruge koja broji 124 člana.
- U županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti. Onima koji se moraju suočiti s tom dijagnozom – djeca poručuju: 'Da nije kraj svijeta, da ima puno gorih stvari, brzo se privikneš i nije uopće teško s tim živjeti'. Uz terapiju inzulinom, pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost, život bez obzira na dijabetes može biti sladak – istaknuo je Jaković te zahvalio svima koji su pomogli u radu udruge. Također, najavili su nastavak aktivnosti za 14. studenog kada se obilježava Svjetski dan šećerne bolesti.
 

25. travanj 2024 18:49