Županija Dubrovnik

UDRUGA “SLATKI ŽIVOT” PROSLAVILA 13. ROĐENDAN

Broj djece koja boluju od šećerne bolesti u porastu

UDRUGA “SLATKI ŽIVOT” PROSLAVILA 13. ROĐENDAN

Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja “Slatki život” održala je redovnu skupštinu te obilježila 13. godina postojanja. Nakon prihvaćenog plana rada za naredno razdoblje, prezentacijom slika prisjetili su se zajedničkih trenutaka provedenih u posljednjih 13 godina.
- Ponosni smo na proteklo razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik – istaknuo je Željko Jaković, predsjednik Udruge koja broji 124 člana.
- U županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti. Onima koji se moraju suočiti s tom dijagnozom – djeca poručuju: 'Da nije kraj svijeta, da ima puno gorih stvari, brzo se privikneš i nije uopće teško s tim živjeti'. Uz terapiju inzulinom, pravilnu prehranu i tjelesnu aktivnost, život bez obzira na dijabetes može biti sladak – istaknuo je Jaković te zahvalio svima koji su pomogli u radu udruge. Također, najavili su nastavak aktivnosti za 14. studenog kada se obilježava Svjetski dan šećerne bolesti.
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

ITALIJA Prvaci bez greške

ITALIJA Prvaci bez greške
Umana Reyer Venezia je na vrhu talijanskog prvenstva sa sve četiri pobjede, a posljednji uspjeh je ostvarila kod...
ITALIJA Prvaci bez greške

MAĐARSKA Andrić i ekipa na vrhu

MAĐARSKA Andrić i ekipa na vrhu
Szolnoki Olaj je pred 1600 navijača u svojoj dvorani savladao Atomerőmű SE s 91:86 u utakmici u kojoj su tri igr...
MAĐARSKA Andrić i ekipa na vrhu