StoryEditorOCM
DubrovnikČESTITKA ŽUPANA DOBROSLAVIĆA POVODOM DANA NEOVISNOSTI

Toga je dana ostvaren stoljetni san naraštaja hrvatskog naroda

Piše dv
8. listopada 2017. - 10:28

Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Tekst čestitike prenosimo u cijelosti:
- Stoljetni san naraštaja hrvatskoga naroda o samostalnoj i suverenoj državi ostvaren je 8. listopada 1991., kada je Hrvatski sabor donio povijesnu Odluku o raskidu državno-pravne sveze s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Danas, dvadeset i šest godina kasnije, s pijetetom i zahvalnošću se prisjećamo svih onih koji su pridonijeli izgradnji moderne, suverene i stabilne države.
Posebnu zahvalnost, koja nas obvezuje na izgradnju moderne i europske Hrvatske, dugujemo onima koji su za Domovinu položili ono najvrednije – svoje živote! Sjećanje na Domovinski rat, to najteže razdoblje naše mlade države, obvezuje nas da neovisnu i suverenu državu, u čije su temelje utkane vrijednosti domoljublja, demokracije, vladavine prava, socijalne sigurnosti i međusobnog uvažavanja, nastavimo tako i graditi.Kao punopravna članica Europske unije, Republika Hrvatska je i na međunarodnoj sceni zauzela mjesto koje joj pripada, aktivan je sudionik međunarodne politike, gradimo stabilne odnose i uspješno štitimo nacionalne interese.
U kratkoj povijesti naše državnosti izgradili smo puno; u uvjerenju da ćemo i u budućnosti zajedno nastaviti uspješno raditi na dobrobit naše županije i Domovine čestitam vam Dan neovisnosti Republike Hrvatske! – tekst je čestitke koju je župan Dobroslavić uputio svim sugrađankama i sugrađanima.

19. travanj 2024 13:58