Županija Dubrovnik

BRAVO

CRVENI KRIŽ U GRADU Tijekom tri ljetna mjeseca imali 1 861 intervenciju! 

BRAVO

Dubrovački Crveni križ je projekt „Crveni križ u Gradu“ ove godine provodio na dubrovačkim zidinama, u Gradu, na Lokrumu, plaži Mandrač i na zidinama u Stonu. Projekt je proveden zahvaljujući financijskoj podršci Društva prijatelja dubrovačke starine, Grada Dubrovnika,  Javne ustanove Rezervata Lokrum, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Sveukupni troškovi projekta su bili 451 tisuću kuna.

Projekt je započeo 17. lipnja i završio je 15. rujna 2017. Dežurajući svakodnevno od 9 do 19 sati, s osnovnom medicinskom opremom,  na dvije lokacije na Dubrovačkim zidinama, Sv. Ivanu i Minčeti, na dvije lokacije na Stradunu, ispred sv. Klare i Sponze, na dvije lokacije na Lokrumu, na plaži Solitudo-Mandrač i na Stonskim zidinama 35 članova Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa intervenirali su i pomagali sugrađanima i posjetiocima našeg Grada koji su im se požalili vezano za probleme toplinske slabosti, toplinske iscrpljenosti, toplinskog udara, sunčanice, dehidracije, opekotina, uganuća i iščašenja zgloba, posjekotina, oguljotina, žuljeva, prijeloma, kontuzija uboda insekata, glavobolja, napada panike i dr.. Obučeni u uniforme s vidljivom oznakom Crvenog križa, osim pružanja prve pomoći članovi Kluba mladih često su davali i informacije o Gradu i događanjima u njemu.

U razgovorima s posjetiocima i  korisnicima naših usluga bilo je izraženo zadovoljstvo zbog osjećaja sigurnosti i brige za zdravstveno stanje, prvenstveno zbog prepoznatljivog znaka Crvenog križa kojeg su nosili naši članovi. U ekipama koje su dežurale su bile osobe koje su prošli osnovni i napredni tečaj iz pružanja prve pomoći, osnovnih znanja o Crvenom križu i o komunikacijama.

U tri ljetna mjeseca, naši mladi članovi odradili su 12.728 sata i imali su sveukupno 1.861 intervenciju. Prosječno je tijekom ljetnih mjeseci: po osobi odrađena 53,17 intervencija, po osobi odrađeno 363,66 sati, a  po danu je bilo 20,45 intervencija.

Novina ove godine je sanitetsko vozilo kojim je do dubrovačke bolnice obavljeno 16 prijevoza, u intervencijama kada nije bilo potrebno zvati Hitnu medicinsku službu.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli provesti ovaj projekt, ističu članovi Crvenog križa. 
 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

ITALIJA Lider dobio prvaka

ITALIJA Lider dobio prvaka
Umana Reyer Venezia, aktualni prvak, izgubila je derbi 11. kola u gostima od Brescie, lidera prvenstva, s 90:71....
ITALIJA Lider dobio prvaka