StoryEditorOCM
DubrovnikU SPOMEN NA SVE POGINULE

POVODOM DANA NEOVISNOSTI Predstavnici Grada i Županije položili vijence i zapalili svijeće

Piše PSD.
6. listopada 2017. - 15:05

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske zamjenica župana Žaklina Marević i predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović sa suradnicima položile su vijenac i zapalile svijeću kod Spomen-križa na groblju Boninovo.
 
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule, Dan neovisnosti su obilježili i predstavnici Grada Dubrovnika, PU dubrovačko-neretvanske, članovi obitelji poginulih i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a prigodne riječi molitve je uputio don Ante Burić, župnik Župe sv. Petra na Boninovu.
 
Predstavnici Grada

Također, zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić te gradski vijećnik Željko Raguž u ime Grada Dubrovnika također su položili vijence i zapalili svijeće kod Spomen-križa na Boninovu.
 
Tog dana prije 26 godina Hrvatski sabor donio je Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, a Republika Hrvatska je postala samostalna i suverena država.

Vijence su položili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko – neretvanske, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Misa zadušnica služit će se u dubrovačkoj Katedrali u nedjelju 8. listopada 2017. u 18,00 sati, a predvodit će je dubrovački biskup, mons Mate Uzinić. 

23. travanj 2024 17:15