StoryEditorOCM
DubrovnikZA SVE GURMANE

OBILJE DOBRE HRANE, PIĆA, RADIONICA Počinje Good Food Festival!

Piše PSD.
5. listopada 2017. - 17:20

Turistička zajednica grada Dubrovnika osmislila je gastronomsku poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja će se odvijati od 19. do 22. listopada i obuhvaćati brojne događaje.

Okupljenima su se obratili direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, predsjednica udruge DEŠA Jany Hansal, gradski pročelnik za poduzetništvo, turizam i more Marko Miljanić, ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Antun Perušina, voditeljica Odjela za događanja Hotela Rixos Libertas, te direktor Dubrovačke Pivovare Dario Ševelj.

'Dubrovnik ide prema 365 dana u godini, a Good Food će biti i ostati jedno zanimljivo gastronomsko događanje', rekla je uvodno Romana Vlašić te je okupljene uvela u program ovogodišnjeg festivala.

'Sve je veći broj onih koji rado sudjeluju u našem programu, a ove godine imamo preko 50 raznih ugostiteljskih objekata, 30-tak festivala će sudjelovati u festivalskim menijima od 100 kuna, četiri wine bara, četiri hotela, nekoliko slastičarni, i jedan novitet, to je Dubrovačka Pivovara. Vrlo zanimljiva ponuda po cijelom Dubrovnika, pa smo priložili i kartu da bi se lakše snašli', objasnila je direktorica Turističke zajednice.

Pročelnik Marko Miljanić je pohvalio rad Festivala. Posebno je izdvojio Dubrovačku trpezu, kao jedan tradicionalni događaj kojim se na neki način i obilježava kraj sezone gdje se ugostitelji i hotelijeri zahvale svim posjetiteljima i građanima.

Jany Hansal pozvala je posjetitelje Festivala da sudjeluju na brojnim radionicama koje će organizirati DEŠA Dubrovnik u prostoru Lazareta.

Ravnatelj Perušina rekao je da se učenici Turističko-ugostiteljske škole uvijek rado odazovu na brojne manifestacije i radionice, a tako će biti i ove godine.

Dario Ševelj kazao je da su za Good Food Festival u ponudu uključili tri vrste pive koje su rađene u Dubrovniku. Moći će se probati razni stilovi piva, prikazat će se proces dobivanja pive, a dodatno će nuditi i nus proizvode koji se mogu dobiti od pive, poput pivskog kruha i kolačića.

Iz Rixosa Libertas Dubrovnika pozvali su goste i građane da se odazovu gala večeri humanitarnog karaktera koja će se održati za završetak Good Food Festivala, 22. listopada. Na večeri će chef Ozgur Donertas u četiri slijeda donijeti okuse Švicarske. Raznoliki zabavni program i bogata lutrija, čiji prihod je namijenjen Udruzi Dva skalina, doprinjet će nezaboravnoj večeri. Domaćini ove večeri pokušati će rekonstruirati golemu tortu po uzoru na onu iz 1970-ih, kojom je osoblje nekadašnjeg Libertasa zadivilo Dubrovnik.


O PROGRAMU:

Bogat četverodnevni program četvrtog izdanja Good Food Festivala imat će raznoliku ponudu ukusne hrane i najboljih vina. Na programu su raznovrsni programi za ljubitelje dobre kapljice, poput kušanja nagrađivanih vina regije u dubrovačkim wine barovima, predstavljanje vina s otoka Krka te kušanje piva u prvoj dubrovačkoj pivovari. Za ljubitelje zdrave hrane organizirat će se kulinarske radionice na kojima će se osim tradicionalnih jela prezentirati novi zdravi trendovi u kulinarstvu, a tijekom cijelog festivalskog tjedna na Pilama će se održavati Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Kao posebna događanja festivala za sve gurmane bit će Večera s poznatim chefom Priskom Thuring uz glazbeni nastup Zorice Kondža u restoranu Kantenari na Sunset Beach Dubrovnik i Večera s Ivanom Pažaninom u restoranu Porat. Program ovogodišnjeg Good Food Festivala obiluje brojnim raznovrsnim zanimljivim programima, radionicama pripreme dubrovačkih delicija u Udruzi Deša, gostujućom slavonskom kuhinjom vukovarskog kraja, posebnim menijima u dubrovačkim restoranima te gastro obilascima „Sights & Bites".

Vrhunac posljednjeg dana Good Food Festivala je poznata „Dubrovačka trpeza" duž cijelog Straduna na kojoj će se predstaviti brojni dubrovački hoteli i restorani, slastičari i ugostitelji, koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. Četvrti Good Food Festival završava humanitarnom gala večerom u hotelu Rixos Libertas, uz bogatu lutriju i zabavni program za sve goste. Vjerujemo da će ovogodišnji Good Food Festival oduševiti svakog posjetitelja, baš kao što je to bio slučaj i s prethodna tri.

Pogledajte bogati program Good Food Festivala OVDJE.

26. travanj 2024 21:42