StoryEditorOCM
DubrovnikOSAM NOVIH GRUPA

Još jedna dogradnja vrtića Palčica vrijedi 11,5 milijuna kuna, natječaj ide do kraja mjeseca

Piše DV
4. listopada 2017. - 16:32

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu radova dogradnje dječjeg vrtića „Palčica“.
 
Savjetovanje koje sukladno Zakonu o javnoj nabavi prethodi raspisivanju javne nabave, ostaje otvoreno do 10. listopada. Naime, člankom 198. Zakona o javnoj nabavi, prije pokretanja postupka javne nabave, javni naručitelj u pravilu provodi analizu tržišta u svrhu pripreme nabave, ali i informiranja gospodarskih subjekata o svojim planovima i zahtjevima u vezi s nabavom.

Procijenjena vrijednost projekta dogradnje dječjeg vrtića Palčica iznosi 11,5 milijuna kuna, a građevinska dozvola izdana je u srpnju.

Dogradnjom je predviđeno osam novih odgojno-obrazovnih grupa, a nakon završetka dogradnje sveukupni kapacitet novog vrtića bit će 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa, što je u skladu s državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Postojeća građevina služit će za smještaj 206 djece u 12 grupa; osam vrtićkih i četiri jasličke, dok se u novoizgrađenom dijelu predviđaju četiri grupe za djecu jasličke dobi te četiri za djecu vrtićke dobi, što je ukupno 116 djece, najavili su iz gradske uprave.

26. travanj 2024 10:07