StoryEditorOCM
DubrovnikGRMJELO 1. LISTOPADA

KLUB PRIJATELJA LOKRUMA: Zaustavite ove učestale vatromete

Piše DV
4. listopada 2017. - 15:56

Klub prijatelja Lokruma upozorio je Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Dubrovniku na učestale vatromete i zatražili zaštitu.

"Prošli tjedan smo svi u gradu Dubrovniku bili svjedoci ponovnog vatrometa iznad gradskog porta, i to u nedjelju, 1. listopada 2017., malo prije 22 sata. I nas građane i turiste je dobro uznemirila pucnjava iznad gradskih mira s obzirom da se dobro treslo sve okolo. Upravo smo bili na koncertu u crkvi Sv.Domina i nije nam bilo svejedno čuti pucnjavu, koja se poklopila uz Dan sjećanja na prvi dan agresije na naš lijepi Grad", stoji u dopisu kojega potpisuje predjednica ovog Kluba, Jadranka Šimunović.

"Smatramo, zajedno s našim sugrađanima, da ovako učestalli vatrometi iznad vrijedne kulturno povijesne baštine Dubrovnika, koja je zaštićena UNESCO-om od 1979. godine, mogu našteti istoj te da se učestali vatrometi iznad Grada čim prije trebaju zaustaviti. Osim toga, oko 22 sata već djeca i bolesni spavaju i trebaju imati miran san. Dovoljan je jedan vatromet i to uz dan otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, a ne kao do sada svako malo! O ovome ćemo ovih dana izvjestiti i UNESCO", poručili su iz Kluba prijatelja Lokruma. 

19. travanj 2024 08:42