StoryEditorOCM
DubrovnikBITI ILI NE BITI ILI ŠTO IMA ZA OBJED?

Lapadske placarije, mjesto gdje zdrava hrana caruje!

Piše PSD.
30. rujna 2017. - 12:34

Je li vas jutros kolpalo kad ste saznali da je ovo ne zadnja subota - nego i zadnji dan u ovom mjesecu? Vrijeme prolazi brzo, to već znamo - zato smo se mi uputili da otkrijemo ono što do jutros nismo znali! Jesen je zavladala lapadskom placom, stigao je Jesenjin rekli bi književni romantici, ali još se tu i tamo nađe pokoji dašak minulog ljeta. INašli smo paprika za 12 kuna, grah i luk za 25 te patate za 8 kuna. Evo vam zdravog objeda, ne treba vam ništa više. Nema dobrog objeda bez mesa kao što nema ni džentlmena bez prave žene pored njega! Pa vi pričajte što hoćete!

Pronašlo smo i mrkve (12kuna) i to kako je naš Željko rekao: "s bradavicom" pa kad je budete kuhali, imat ćete u što gledatI! Tu je i glavati kupus koji košta svega 15 kuna te čičimci koji stoje zaštićeni u malim najlonima i koštaju 25 kuna. Spakovani i spremni! Kad ste zadnji put naletili na takvog muškarca ili ženu?!

Sad ćete se pitati, a gdje vam je taj "dašak ljeta". Stvarno ne lažemo, malo palamudimo, ali isto vam navedeno istinu pa tako ima još i pomadora i to su ti mali simboli ljeta - 15 kuna plaća se za kilo. Naravno, možete naći i koju smokvu, također za 15 kuna. To vam je samo jedan i pol Juraj Dobrila!

Gožđa ima dvije vrste: krivaja je slatka, a nadamo se da vam cijena od 30 kuna ne izaziva gorčinu! S druge strane, ugledali smo i vinsko grožđe iz Konavala, to je ono što mraz nije "potamanio". Cijena, prava sitnica - 10 kuna. Govori nam jedna prodavačica kako skoro pa i nema smisla stavljati cijene iznad 10 kuna jer najviše dolaze umirovljenici kojima je ovako ponuda pristupačnija. Dolazi i mladi pa i mlađi muškarci kao što je jutros "zalutao" jedan. Kao pravi znaci jeseni na placi stoje i jabuke, one najavljuju dobre kompote. Tikvica još ima, 15 kuna im je vrijednost, a koliko će vam vrijediti u kuhinji, a slušajte, bar neće lijeno ležati na kauču, gledati televizor i bestimat na voditelja! Doduše, to nisu tikvice, to su već tikvani!

Navikli ste da na kraju zađemo u florističke vode pa vam ovaj put tako donosimo cinije (10 kuna) i čičoku (10 kuna). Čičoku još zovu i "divljim sunockretom". Nije da smo kundurice, samo prenosimo ono što smo čuli.

Ako vas još nešto zanima, "prelistajte" malo fotogaleriju našeg Željka Tutnjevića, tamo ćete naći svašta, nemojte samo "podivljati" ako ste uhvaćeni objektivom. Zdravi i veseli bili! bLu

19. travanj 2024 23:16