StoryEditorOCM
DubrovnikPRVI PUT U POVIJESTI ZRAČNE LUKE DUBROVNIK

Letom Croatia Airlinesa stigla dvomilijunta putnica Amerikanka Stephanie

Piše KF Foto: Željko Tutnjević
29. rujna 2017. - 19:48

Zračna luka Dubrovnik dočekala je svoju dvomilijuntu putnicu. Amerikanka Stephanie Eng Allen iz Oklahome koja je sa suprugom Jackom stigla letom Croatia Airlinesa iz Zuricha, proslaviti prvu godišnjicu braka.

– Po prvi put u povijesti u ovoj sjajnoj i uspješnoj turističkoj sezoni Zračne luke Dubrovnik obilježavamo svog dvomilijuntog putnika na letu od našeg uvjerljivo najznačajnijeg i najvažnijeg partnera Croatia Airlinesa. U ovoj godini očekujemo rekordnih 2 300 000 putnika, a po prvi puta ove godine avioprijevoznici ulaze u mjesec studeni. Očito je to rezultat ponude i sadržaja i dobrog rada i hotelijera i ugostitelja i putničkih agencija, dakle pokazujemo da možemo ukoliko smo dobro organizirani. Nakon toga ulazimo u mirniji period sezone no i ne pretih kao što je bio proteklih godina. Ipak uz našeg glavnog partnera Croatia Airlines uz Turkish Airlines koji leti prema čvorišnom aerodromu Istanbul na istoku i poveznicu s Frankfurtom na zapadu, uz redovite linije prema Zagrebu i niskotarifne linije prema Rimu mi ipak možemo reći da će Dubrovnik biti povezan tijekom čitave godine, a za iduću godinu intenzivno se radi na ugovaranju novih letova i linija, a najavljujemo i nove prijevoznike i nove destinacije – kazao je direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić. Prigodna svečanost upriličena je u dijelu putničkog terminala u kojem će se uskoro otvoriti restoran.

- Naša tvrtka Newrest catering u kojoj smo 50 postotni vlasnik, pedeset posto je naš francuski partner već je dopremila namještaj uskoro će se adaptirati još jedan ugostiteljski sadržaj, restoran koji će biti dostupan iz javne zone, a nudit će svoje usluge i putnicima. Ove godine smo već otvorili nove sadržaje koji jako uspješno rade i nailaze na dobar odaziv i ocjene putnika – dodao je Tolić.

Dvomilijuntoj putnici Stephanie prigodne darove uručili su predstavnici Općine Konavle, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te turističkih zajednica, Croatia Airlinesa i Valamar hotela. Ugodno iznenađena Stephanie prvi je putu u Europi i to baš u Dubrovniku za kojeg kaže kako je predivno mjesto s predivnim ljudima.

- Ovo je posebno vrijeme za mene i supruga jer slavimo prvu godišnjicu braka a vi ste ga učinili još posebnijim. Na odmoru smo 12 dana. Ovdje smo do nedjelje i idemo na kruzing putovanje do grčkih otoka i onda iz Antene idemo nazad kući. Nikad ovdje nisam bila i sve me ovo iznenadilo jako. Ovo je posebno mjesto – kazala je Amerikanka Stephanie.

19. travanj 2024 13:16