StoryEditorOCM
DubrovnikSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

NIKOLIĆ Zašto se svi guraju u Upravno vijeće ove zaklade, zašto se ne gurate u Eko Ombliće ili Srđ je naš

Piše DV
28. rujna 2017. - 22:08

Kao članovi Upravnog vijeća zaklade Blaga djela imenovani su Mario Dujić, Maro Kristić, Krunoslav Težak, Nada Medović i Terezina Orlić.

- Ne sviđa mi se što se politika gura u Blaga djela. Dobro znamo da su glavni kreatori blokade zaklade bili Vića, Vlahušić i Muratti, tako da mi je malo čudno za terezinu Orlić. Glasat ću za ovaj prijedlog jer želim da zaklada napokon počne sa svojim radom, novac stoji na računu, projekti blokirani i vrijeme je da se sve to pokrene. Sad dolazimo i do sukoba interesa, jer Blaga djelo vodi protiv grad sporove o povratu, a u Upravnom vijeću imamo gradske vijećnike. Čije će oni interese braniti? Nisam sretan što se politika uvukla u zakladu. Ima uglednih naših sugrađana van politike - kazao je Bogdanović.

Gradonačelnik Franković odgovorio je Bogdanoviću, kazavši kako zaklada je već sedam godina blokirana, prazni prostori stoje na Stradunu upravo radi blokade.

- Interesi zaklade i Grada Dubrovnika su isti, i na sudske sporove ne može utjecati nitko iz Upravnog vijeća niti itko iz Grada Dubrovnika. Svi u gradu pripadaju nekoj politici, neki svojoj politici ili stranačkoj politici. Gospar Nikola Obuljen ne bi pristao na ovaj dogovor da je smatrao da je politika umješana u ovaj izbor- kazao je Franković te dodao kako će na sjednici Upravnog vijeća imenovat za upravitelja Nikolu Obuljena.

Vijećnica Terezina Orlić na "prozivke" Bogdanovića kazala je kako ona nije Pero Vićan i da njezino imenovanje nikako ne znači Vićanov utjecaj u zakladi.

- Ja koliko znam tebe je Vićan predložio, imenovao, predstavio.. Meni je drago da ste se uspjeli izdići iz Vićanove ekipe, te dali to znači, pošto svi dobro znamo da Vićan ne podnosi gospara Obuljena, da će te baš njega predložiti i podržati za novog-starog upravitelja zaklade Blaga djela- replicirao je Bogdanović.

Ljubo Nikolić kazao je kako nema ništo protiv niti jednog člana koji su izabrani u Upravno vijeće zaklade Blaga djela, drago mu je za Mara Kristića, kojeg kako kaže zna osobno i za njega bi ruku u vatru dao, ali isto tako kazao je kako mu nije drago da je čak troje članova koji su članovi stranaka.

- Nije mi jasno zašto se svi guraju u Upravno vijeće ove zaklade, zašto se ne gurate u neke druge udruge, nevladine organizacije, naprimjer u Eko Ombliće ili Srđ je naš, mi bi Vas svakako primili- kazao je Nikolić.

Matiju Čale Mratović zanimalo je tko je predlagatelj ovog upravnog vijeća, Ćićo Obuljen ili Mato Franković?

- Dogovor je postignut kompromisom, Obuljen ga je prihvatio jer je prepoznao časne namjere ove gradske uprave- kazao je Franković.

Nakon rasprave prijedlog rješenja o imenovanju članova Upravnog vijeća zaklade Blaga djela je prihvaćena uz suzdržanu Matiju Ćale Mratović.

21. travanj 2024 22:28