StoryEditorOCM
DubrovnikRASPRAVA DANAS NA GRADSKOM VIJEĆU

Vedran Kunica se statusom na Facebook oglasio o reviziji u Sanitatu

Piše PSD.
28. rujna 2017. - 17:10

O nalazu revizije dubrovačke gradske komunalne tvrtke Sanitat danas bi trebali raspravljati vijećnici u Gradskom vijeću. Podsjetimo, Sanitat je u prošle dvije godine dvjema povezanim konzultantskim tvrtkama platio skoro 740.000 kuna za izradu dokumentacije i provedbu javne nabave iako je taj isti posao istovremeno radila i poslovna tajnica Sanitata sa certifikatom za provođenje tog postupaka pa je upitna svrha angažiranja konzultanata.

O reviziji se oglasio i bivši direktor tvrtke Vedran Kunica na svom Facebook profilu. Status prenosimo u cijelosti:

'Uspjeh Sanitata još jednom je potvrđen internom revizijom Grada koja nije utvrdila nikakve nepravilnosti niti nezakonitosti u poslovanju Sanitata. Sanitat je postao najuspješnija, najstabilnija i najmodernija tvrtka u vlasništvu Grada. Cjelokupni uspjeh tvrtke rezultat je napornog rada njenih zaposlenika i stručnosti njenih partnera.

U 2016. Sanitat je ostvario ukupne prihode u iznosu od 24.793.809 kuna što je za 13.6% više u odnosu na 2015. U 2016. god. ostvaren je dobitak poslije oporezivanja u iznosu od 4.595.757 kuna što je za 52.7% više u odnosu na 2015. Posljednje izvješće prema financijskim pokazateljima najbolje je financijsko izvješće jedne komunalne tvrtke u većinskom vlasništvu Grada. Za naglasiti je i činjenicu da su od 2013. do 2016. godine prihodi Sanitata povećani sa 17 na gotovo 25 milijuna kuna uz smanjenje cijene parkinga za građane za 50%.

Navedeni financijski rezultat ostvaren je uz niz realiziranih projekata:
-Uređenje parkirališnih površina u kompleksu Radeljević (156 novih parkirnih mjesta)
-LCD info reklamni stupovi za vanjsko oglašavanje
-Nadogradnja upravne zgrade Društva
-Glavni projekt rekonstrukcije i natkrivanja tržnice u Gružu
-Najmoderni sustav za nadzor i naplatu parkiranja u Europi,
mogućnost plaćanja 3 u 1 odnosno: kovanicama, novčanicama, te kreditnim karticama, energetska neovisnost, solarno napajanje...
-Arhitektonsko urbanističko rješenje garažno trgovačko poslovne građevine tržnice Lapad
-Pilot projekt SMART PARKING prvi takav u RH...

Prvi korak nove vlasti u Sanitatu bio je uklanjanje dubrovačkih odvjetnika koji su imali izvrsne rezultate i angažiranje odvjetnika iz Zagreba. Postavlja se pitanje zašto mijenjati nekoga tko pobjeđuje osim ako ne želiš izgubiti. Možda netko želi izgubiti 14 milijuna kuna sporova sa Agrokorovim agencijama za zaustavljanje na Pilama, bit će interesantan daljnji razvoj ove teme', napisao je Kunica na Facebooku.

25. travanj 2024 17:09