StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK SA SURADNICIMA OBIŠAO GRADILIŠTE PROČISTAČA U KOMOLCU

Od 1. lipnja 2018. Dubrovčani će piti čistu sanitarno ispravnu vodu!

Piše kf; Foto: Željko Tutnjević
28. rujna 2017. - 17:24

Projekt pročistača pitke vode u Komolcu trebao bi se realizirati do 1. lipnja iduće godine. Najavila je tako zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić tijekom jutrošnjeg obilaska gradilišta zajedno s gradonačelnikom Matom Frankovićem, predstavnicima Vodovoda i glavnog izvođača radova tvrtke Suez.
- Prvi lipnja definirali smo kao konačan rok gdje smo uvažili sve činjenice i kompliciranost građevine, sve radove koji se tu isprepliću i otežanost pristupa samoj lokaciji. Bile su određene poteškoće koje smo prevazišli, našli smo rješenje uz pomoć naručitelja i Grada i nadam se da neće biti više problema oko realizacije projekta – kazao je Toni Zlatić iz tvrtke Suez International.
Na pitanje koliki će biti troškovi godišnjeg održavanja pročistača 1,7, 10 ili 20 milijuna kuna, član Uprave Vodovoda Zoran Čosić kazao je kako glavni izvođač sukladno ugovoru nakon 1.6.2018. ima godinu dana za postizanje operativnih troškova.
- Tijekom tog perioda potvrdit će se ili neće operativni troškovi koje imamo sukladno potpisanom ugovoru. Sukladno ugovoru potpisana je jedna izjava od strane Sueza koja njih obvezuje na nešto a mi nemamo nikakav mehanizam i garancije za tu izjavu. Tako da stvarni operativni troškovi se mogu kretati od 10 do 20 milijuna po ugovoru ili kao što su rekli ako ne bude troškova otpadnih voda onda su ti troškovi manji. Koji će stvarni troškovi biti ovisi o uređaju koji će se završiti koji će se u tih godinu dana isprojektirati i pustiti u rad. Stvarni rok dovršetka uređaja je 1.7.2019. godine. Mi po ugovoru 1.6. iduće godine imamo ishođenu uporabnu dozvolu, pušten u rad uređaj, sanitarno ispravna voda će onda poteći u Dubrovnik a oni imaju još godinu i mjesec dana za postizanje operativnih troškova i prikupljanje sve dokumentacije – objasnio je Čosić.
Tvrtka Suez nakon što je raskinula ugovor s podizvođačem tvrtkom Skladgradnja u posao je uvela novog podizvođača za građevinske radove tvrtku Trag iz Dubrovnika, tako da su radovi na gradilištu prošlog tjedna nastavljeni punim intenzitetom. Za instalaterske i obrtničke radove, kada dođe vrijeme za njih, glavni izvođač uvesti će još pet tvrtki. Trenutačno se na gradilištu diže nova etaža na razini prizemlja te su, kako je rečeno, započete druge faze iskopa za proširenje i konačan završetak objekta.
– Mislim da je rok završetka radova jasno definiran i da građanima jasno možemo reći da će čistu vodu dobiti tek 1.6. 2018. godine. Rok je realan i objektivan i istinit a to je najvažnije. Najvažnije je govorit istinu koliko god ona bila komplicirana. Poštovani gospođe i gospari do 1.6. će proteći puno kiša ali od 1.6. iduće godine ćete piti čistu sanitarno ispravnu vodu – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

26. travanj 2024 11:34