StoryEditorOCM
DubrovnikNA IZVANREDNOJ SKUPŠTINI ODLUČENO

Roko Tolić ostaje na čelu Zračne luke još mjesec dana

Piše dv
22. rujna 2017. - 14:56

Zračnu luku Dubrovnik nastavlja voditi dosadašnji direktor Roko Tolić. Odlučeno je tako na izvanrednoj Skupštini Zračne luke Dubrovnik održanoj danas u Zagrebu, na kojoj je dosadašnjem direktoru Toliću produljen mandat na mjesec dana.
- Na Skupštini su vlasnici riješili pitanje nadležnosti upravljanja zračnom lukom tako da se možemo nesmetano posvetiti svakodnevnim dužnostima. Moj mandat je produžen na mjesec dana unutar kojih će biti i okončan provedeni javni natječaj na osnovu kojega će se odabrati direktor na period od četiri godine. Takav je zaključak Skupštine, mandat je produžen nadležnosti su tu, idemo raditi a bit će to vrlo brzo na jednoj od idućih sjednica Vlade – kazao nam je još uvijek aktualni direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.
Podsjetimo, Toliću je 16. rujna istekao mandat koji mu je odlukom Vlade RH iz ožujka ove godine, već bio produžen na šest mjeseci. Bez čelnih ljudi uz dubrovačku ostale su tada i splitska te zadarska zračna luka, budući da Vlada nije odlučila kome će povjeriti upravljanje, iako je u lipnju raspisala natječaj za četverogodišnji direktorski mandat.
Iako je dubrovačka zračna luka tjedan dana bila bez vodstva, prema riječima Roka Tolića i bez čelne osobe na aerodromu je sve funkcioniralo.
- Sve smo pripremili na takav način da nije bilo apsolutno nikakvih poremećaja u poslovanju. U ova četiri radna dana sve su rješavali moji pomoćnici u domeni svojih nadležnosti. Sve smo predvidjeli, sve je bilo u najboljem redu – kazao je Tolić.
Za najkasnije mjesec dana Vlada će donijeti odluku o novom direktoru Zračne luke Dubrovnik koji će tu dužnost obnašati iduće četiri godine.

24. travanj 2024 10:31