StoryEditorOCM
DubrovnikPEACE BOAT GLOBAL TOUR 2017.

FOTO Brod mira u Gružu, studenti posjetili Dešu i udovice iz Domovinskog rata

Piše MRK
18. rujna 2017. - 17:04

Kakva je situacija s izbjeglicama u Grčkoj? Što civilno društvo može učiniti u borbi protiv mafije? Kako se bavi prošlim ratom na području Balkana? Ovo su samo neka od pitanja o kojima studenti mirovnih studija raspravljaju na Peace Boatu, japanskom mirovnom kruzeru koji se upravo nalazi u Dubrovniku. Studenti žele čuti odgovore izravno od lokalnih ljudi, objašnjavaju iz ove mirovne nevladine organizacije. Njihov je cilj promocija mira, ljudskih prava, jednakosti i održivog razvoja i poštovanja prema okolišu:

- U različitim lukama imamo različite programe s lokalnim ljudima, jer Peace Boat je na putovanju oko svijeta tijekom kojeg obilazimo čak 25 luka – kaže Mine Karaki, predstavnica Peace Boata. Tijekom deset dana putovanja Sredozemljem na japanskom mirovnom brodu u Dubrovniku je predviđen susret s Udrugom udovica branitelja iz Domovinskog rata koji je organiziran u prostorima Mirovne i humanitarne udruge Deša.

- Ovdje u Dubrovniku smo u posjeti Udruzi Deša, gdje će oko 30 ljudi susresti sa udovicama Domovinskog rata, razgovarati o ženskim pitanjima, ali također će imati priliku kuhati i kušati ovdašnju tradicionalnu kuhinju – govori Karaki. Na studijskom putovanju na Peace Boatu su i njemački studenti Sveučilištem u Tübingenu koje prati Zaklada Berghof.

20. travanj 2024 12:34