StoryEditorOCM
DubrovnikSVEČANO U GOSPI OD MILOSRĐA

Vjernici obilaze i mole uz sarkofag s relikvijama tijela svetog Leopolda

Piše dv
17. rujna 2017. - 13:04

Sarkofag s relikvijama tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića stigao je iz Herceg Novog u subotu u Dubrovnik nešto iza 20 sati.

U Hladnici ga je uz festanjule, bratime i Dubrovačke trombunjere dočekalo mnoštvo vjernika, a potom je svečana povorka  otišla prema kapucinskom svetištu Gospe od Milosrđa na svečani doček koji je predvodio fra Jure Šarcević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije.

Sarkofag je u crkvi Gospe od Milosrđa došao pozdraviti i domaćin, dubrovački biskup mons Mate Uzinić. Vjernici tijelo omiljenog sveca obilaze cijele noći, a ostakljeni sarkofag na štovanje ostaje izložen do nedjelje rano poslijepodne, kad kreće za Split.

Poseban doživljaj mnogim vjernicima bilo je bdijenje tijekom noćnih sati koje je predvodio fra Mijo Šarčević, župnik vikar župe sv. Vida Varaždin. Bdijenje je okončano prvom jutarnjom nedjeljnom misom u 4 sata ujutro koju je također predvodio župni vikar Šarčević.

Nakon jutarnjih misa, od 11 sati traje središnje koncelebrirano misno slavlje koje sati predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Oproštaj i ispraćaj relikvija svetog Leopolda za Split planira se oko 14 sati.

Izravni prijenos obreda u svetištu Gospe od Milosrđa može se pratiti na stranicama Dubrovačke biskupije.

 

18. travanj 2024 03:58