StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE MEĐUNARODNOG UDRUŽENJA CRUISING INDUSTRIJE

Potrebno je kontrolirati kretanje posjetitelja kako bi se poboljšao doživljaj Grada

Piše dv
12. rujna 2017. - 16:15

Nakon što se prošlog tjedna u Hamburgu gradonačelnik Franković susreo s predstavnicima udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) na kojem se raspravljalo o trenutačnom stanju u dubrovačkom turizmu, iz međunarodnog udruženja cruising industrije oglasili su se priopćenjem za javnost.
Naglasak sastanka skupine bio je na tome kako Grad Dubrovnik i cruise industrija mogu surađivati, pri čemu su se obje strane složile da bi se trebalo usmjeriti na kontroliranje kretanja posjetitelja kroz povijesnu jezgru grada kako bi se svima poboljšao doživljaj Grada. Gradonačelnik je predstavio i pilot-projekt „Respect the City“, inicijativu za prepoznavanje jedinstvene i dragocjene uloge Dubrovnika kao mjesta svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.
- Grad Dubrovnik otvoren je za suradnju te planira iskoristiti blisku povezanost koju smo oduvijek imali s cruise industrijom kako bi destinacija mogla imati koristi od gospodarskog utjecaja industrije te istodobno očuvati bogatu kulturnu i povijesnu baštinu grada - rekao je gradonačelnik.

Povela se rasprava o tome kako bi boljom koordinacijom rasporeda dolaska kruzera tijekom vrhunca sezone cijela regija mogla imati koristi od poslovanja koje cruise industrija donosi. Dubrovačka luka planira uložiti do 60 milijuna eura u terminal kako bi se prilagodila povećanju poslovanja kružnih putovanja u nadolazećoj godini.
- CLIA se raduje nastavku takvih pozitivnih i produktivnih rasprava s Gradom Dubrovnikom i iznimno cijeni vrijeme koje je gradonačelnik Franković izdvojio kako bi se sastao s našim čelnicima te nam pomogao da bolje shvatimo način na koji možemo surađivati - rekla je D’Aoust. „Ohrabrujuće je to što su sve strane pristale na suradnju u nastavku ovog dijaloga kako bismo pronašli način da pomognemo gradonačelniku u ostvarivanju ciljeva i poboljšanju kvalitete posjeta svim turistima Dubrovnika koji dolaze kopnom ili morem.”
Sastanku su prisustvovali predsjednik CLIA-e Arnold Donald, predsjednik i izvršni direktor društva Carnival Corporation & plc; izvršna direktorica i predsjednica CLIA-e Cindy D’Aoust; predsjednik CLIA-e u Europi Kerry Anastassiadis, izvršni direktor društva Celestyal Cruises; glavni tajnik CLIA-e Tom Fecke i članovi svjetskog izvršnog vijeća CLIA-e.

19. travanj 2024 00:30