StoryEditorOCM
DubrovnikUPRAVA PEMA PRIHVATILA PRIJEDLOG RADNIKA

NIKOLA BUTIGAN Neradnom nedjeljom želimo misliti na dobrobit naših zaposlenika, ali i cjelokupne zajednice

Piše PSD.
6. rujna 2017. - 14:17

Direktor društva Pemo d.o.o. najvećeg dubrovačkog lanca trgovina Nikola Butigan najavio je na konferenciji za medije kako shodno želji zaposlenika od 15. rujna do 1. svibnja nedjeljom neće raditi većina prodavaonica. Manji dio prodavaonica bit će dežurne nedjeljom, pretežito u jutarnjim satima.

Butigan je istaknuo kako Pemo posluje već 23 godine, ima 33 butige, 267 zaposlenika, ostvaruje prihode od 320 milijuna kuna, a u internoj anketi je sudjelovalo 87 posto zaposlenika. Pri tome je Butigan napomenuo kako je ovo dio društveno odgovornog poslovanja te kako se ovim činom želi misliti na dobrobit zaposlenika, okoline, ali i cjelokupne zajednice.

Pema d.o.o. za trgovinu, ugostiteljstvo, turizam, transport i usluge je dobit pretežito ulagao u razvoj, sad kad se snažno pozicionirao na dubrovačkom tržištu, želi dodatno poboljšati radne i životne uvjete i standard zaposlenika pa uvažava njihovu želju da im nedjelja bude slobodna, kao dan za obiteljska i prijateljska druženja.

Na konferenciji za medije govorila je i zaposlenica Pemove prodavaonice Naš dom iz Mokošice Biljana Bender koja je pak istaknula kako njoj, ali i svim zaposlenicima neradna nedjelja puno znači jer je tog dana cijela obitelj na okupu.
Angelina Tadić pozdravila je ovu odluku uprave napominjući na pokušaje uvođenja neradne nedjelje na nacionalnoj razini 2004. i 2009. godine.

- Kulturu nedjelje treba čuvati kao što čuvamo našu baštinu. Neradna nedjelja važna je za zdravlje zaposlenika. Drago mi je zbog ovog primjera Pema, iako ih zakon ne prisiljava, odlučili su se za ovaj iskorak, kazala je Tadić te pozvala sve kupce da ovaj čin nipošto ne shvate kao ograničenje.

03. svibanj 2024 09:07