StoryEditorOCM
DubrovnikZA PRISTOJNOST I BOLJU PROTOČNOST

MATO FRANKOVIĆ Kreće projekt 'Respect the City', turisti moraju poštovati Grad

16. kolovoza 2017. - 11:52

Gradonačelnik Mato Franković prvi put je u javnost iznio detalje novog projekta 'Respect the City' kojemu je cilj uvođenje reda u odijevanje i ponašanje turista, te smanjenje gužvi u prometu turističkih autobusa:

Za prilog Jutarnjeg lista Nautička patrola, Franković je početak provedbe projekta najavio za jesen.

- Brojne hrvatske destinacije pokreću kažnjavanje gostiju zbog nepriličnog odijevanja i ponašanja. Smatram da je kažnjavanje posljednje, a da je prva faza upoznavanje gostiju s činjenicom da kad ulazite u povijesnu jezgru Dubrovnika - ulazite u muzej, živi muzej. I da ga na taj način treba poštivati. Tu prvu fazu projekta 'Respect the City' provest ćemo s turističkom zajednicom, na sajmovima, preko hotela, kroz turističke agencije i reklamne kampanje - izjavio je Franković.

- Druga faza projekta je mogućnost parkiranja i zaustavljanja na Pilama. Za sve goste koji dolaze na jednodnevni izlet s područja od Splita do Budve osigurat ćemo tzv. slotove, odnosno vrijeme bukiranja kad mogu doći na Pile. I oni će sami online bukirati termin koji je slobodan u kalendaru, i tada će moći proći na Pile. Stacionirani gosti i nadalje mogu doći kad žele - zaključio je dubrovački gradonačelnik.


 

19. travanj 2024 10:04