StoryEditorOCM
DubrovnikZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

ISPITIVANJE KAKVOĆE MORA 113 plaža izvrsno, samo 3 dobre

Piše PSD.
14. kolovoza 2017. - 16:25

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je šesto redovno ispitivanje mora na 116 plaža, u periodu od 31. srpnja do 13. kolovoza 2017. godine. Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje („Narodne novine“ broj 73/08).
 
Od ukupno 116 plaža, more na 113 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, dok je na plažama Mlini u Općini Župa dubrovačka, Kobaš u Općini Ston i Portina u Gradu Pločama, more bilo dobre kakvoće.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra i drugo). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.
 
 

19. travanj 2024 08:04