StoryEditorOCM
DubrovnikMIRNI PROSVJED PRED ONOFRIJEVOM FONTANOM

Dubrovkinja na Facebooku oplela po Vladi zbog poreza na nekretnine

Piše dv
5. kolovoza 2017. - 16:13

- Građani Dubrovnika pripremaju mirni prosvjed protiv poreza na nekretnine te pozivaju sve zainteresirane da se 25. kolovoza okupe ispred Onofrijeve fontane i tako se odupru uvođenju novog zakona. Pozivamo sve ljude dobre volje i jake želje za promjenom da nam se pridruže na mirnom prosvjedu protiv harača 25.kolovoza s početkom u 18.30. sati kraj Onofrijeve fontane na Stradunu. Dođite u što većem broju, jer vrijeme je da pokažemo zube, da pokažemo da nismo samo ovce za šišanje i da vlasti damo do znanja da oni rade za nas, a ne mi za njih,' stoji u pozivu na Facebook stranici, gdje se kao organizator navodi
Dubrovkinja Dženita Grošonja Kuljuh.

Dženita je svojim postom na FB stanici Hrvatske Vlade oduševila je brojne građane RH, pozivajući na otpor prema uvođenju poreza na nekretnine koji bi trebao stupiti na snagu prvim danom 2018. godine.
- Draga Vlado, prva ću izaći na prosvjed protiv poreza na nekretnine, krv i znoj sam prolila da kupim stan, naplaćala se tisuće kuna inih nameta i troškova, plus ću banci još jedan stan pokloniti do kraja kredita, uz naravno samo 4,99 posto kamate. NE DAM! - napisala je naša sugrađanka.

- Udarite poreze na luksuz, na vile i vikendice i na one koji imaju 6 nekretnina, a moju jedinu nećete. Time sam osigurala krov nad glavom svom djetetu i svojoj obitelji, i sutra da me istjerate iz nečega što sam preplatila 3 puta minimalno i da mi dižu porez u vrijednosti nekretnine - gdje se jedan Zagreb i Slavonija ne mogu mjeriti sa Dubrovnikom? NE DAM! - negoduje Dženita.

- Ne zaboravite da što god kupimo za kuću, 25 posto ode državi.Da imamo kao građani ikakve koristi od poreza nitko se ne bi bunio. Ali da nas deru da bi se osnivale uhljebničke agencije i resori,da dobivaju ministri i zamjenici zamjeničkih zamjenika punu plaću godinu dana nakon prestanka radnog odnosa? NE DAM! Ako postajem podstanar državi, onda nek država preuzme moj kredit, a ja ću rado plaćati porez! MOJA jedina nekretnina, MOJ stan, ne može biti predmet opetovanog oporezivanja. DOSTA!",, napisala je nezadovoljna Grošonja Kuljuh i dobila niz likeova iz cijele Hrvatske.

19. travanj 2024 03:21