StoryEditorOCM
DubrovnikTKO TO TAMO PRIGA

STRAŠNO Iz kanalizacije u zidinama izvučene stotine kila stvrdnute masnoće!

Piše KF
31. srpnja 2017. - 18:14

Kanalizacija u povijesnoj jezgri s obzirom na broj ugostiteljskih objekata postat će neodrživa ukoliko se ne bude interventno djelovalo. Prošli tjedan iz kanalizacijskih kanala stare gradske jezgre djelatnici Vodovda izvukli su više stotina kilograma stvrdnute masnoće.
- Očigledno je da se ispuštaju ogromne količine masnoće i da se ne koriste ovlaštene tvrtke koje otpad odvoze. Kako je moguće iz samih apartmana izvući prošli tjedan ovolike količine? Ne poštuju se propisi, Vodovod tu ima ograničene mogućnosti djelovanja. Mi nismo sanitarna inspekcija – komentirao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić aktualnu problematiku masnih naslaga u povijesnoj kanalizaciji unutar zidina.
Jedino rješenje je, dodaje, u suradnji s gradskom upravom, do kraja godine, već za iduću sezonu početi ugrađivati separatore, što je i zakonska obveza. Objekt koji ne bude imao separator za ulje i masnoće, ističe, neće moći raditi. Također, nužne su i redovite kontrole komunalnih redara i sanitarnih inspektora.
- Zatekli smo stanje takvo kakvo je umjesto da smo radili na crpnim stanicama i ispustima, radili smo dvorane – kazao je Matušić.

25. travanj 2024 12:19