StoryEditorOCM
DubrovnikNESVAKIDAŠNJI PTIČJI POST

Golubovi neće podnevni kukuruz

Piše G.B.
28. srpnja 2017. - 19:00

Već treći dan dubrovački golubovi odbijaju jesti kukuruz koji im svakog dana oko podne na placi na Gundulićevoj poljani dijeli "Sanitat". Građani su ostali u čudu pri pogledu na jato golubova na prisilnoj dijeti i žute naslage nepojedenog zrnja na pločniku zelene place.

- Tako je od srijede. Čovjek iz "Sanitata" dođe i baci im kukuruz, ali oni samo gledaju sa strane i uopće ga ne zoblju. Ne sjećam se da je ikad tako bilo. Oni su barem proždrljivi pa me čudi da sad odjednom "poste". Možda nešto nije u redu s hranom, trebalo bi provjeriti, žao nam je ptica – kažu Dubrovčani koji svakodnevno u prolazu preko place gledaju dubrovačke pernate suvenire na podnevnom obroku. O neobičnom slučaju golubljeg "štrajka glađu" upoznati su u gradskoj upravi i nadležnoj komunalnoj tvrtki "Sanitat", no još uvijek nema očitovanja o tome što će se poduzeti jer ovako očito dalje ne ide.

- Sličan slučaj imali smo s napuštenim životinjama iz utočišta na Žarkovici. I tamo su psi imali problema s hranom koja im nije odgovarala pa je promijenjen jelovnik. Vjerojatno će i "Sanitat" tako odlučiti jer je očito da nešto ne štima s kukuruzom – kazao nam je izvor blizak gradskoj upravi. Mnogi Dubrovčani su golublji "bojkot" golokuda, kako se po domaću naziva kukuruz, kroz šalu komentirali u smislu "da golubovi nisu ludi da jedu GMO proizvode", "da i oni prosvjeduju protiv Ubera kao taksisti" i slično.

Neki anonimni komentatori išli su toliko daleko da su autori posumnjali kako u nevaljalom golokudu prste imaju ugostitelji i trgovci kojima zbog turista golubovi u letu baš i nisu po volji, što zbog perja, što zbog izmeta koji često dospije gdje ne bi trebao.

20. travanj 2024 09:10