StoryEditorOCM
DubrovnikKREĆE PROJEKT "ULICAMA NAŠEG GRADA"

Klape u Gradu i Lapadu

Piše DV
20. srpnja 2017. - 15:12

Ponovno kreće projekt "Ulicama našeg grada" za koji je angažirano pet dubrovačkih klapa koje će na dvije lokacije u povijesnoj jezgri – na skalama od Dominikanaca i u voltu prema Peskariji te u Uvali Lapad tijekom tjedna izvoditi a cappella programe. Glazbeni program izvodit će se od 22 i 30 do 23 i 30 sati. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić najavila je i koncert koji će se održati 4. kolovoza uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, na Stradunu u 22 sata.

- Biti će to vrhunac proslave Dana u Dubrovniku. Prethodit će mu otvaranje izložbe u Muzeju Domovinskog rata na Srđu. Riječ je o programu kojeg uz organizatore Grad Dubrovnik kreiraju četiri gradske kulturne institucije Muzej Domovinskog rata, Dubrovačke ljetne igre, Dubrovački simfonijski orkestar i Kazalište Marina Držića – kazala je Tepšić te se osvrnula na natječaj za doček Nove godine na Stradunu.

- Ljestvica je podignuta više. Želimo da program za doček bude kulminacija Zimskog festivala koji će se održati od 2. prosinca do 6. siječnja. Postoji interes određenih izvođača koji su radili uspješne koncerte u regiji. Želja nam je afirmirana regionalna zvijezda jer upravo iz nama susjednih zemalja stiže najveći dio posjetitelja za Novu - naglasila je Tepšić. Najavila je i manifestacije za stanovnike Mokošice u ljetnikovcu Gučetić u rujnu. 

20. travanj 2024 04:44