StoryEditorOCM
DubrovnikMINISTRICA KULTURE NA RADNOM SASTANKU KOD GRADONAČELNIKA

Plan upravljanja zaštićenom povijesnoj cjelinom uskoro pred Gradskim vijećem

Piše PSD.
12. srpnja 2017. - 00:12

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić održali su danas radni sastanak s ministricom kulture Republike Hrvatske Ninom Obuljen Koržinek.

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić s ministricom su razgovarali o upravljanju kompleksom Lazareta te o Planu upravljanja zaštićenom povijesnoj cjelinom Dubrovnika, čiji bi se koncept uskoro trebao naći pred Gradskim vijećem na raspravu i usvajanje.

Plan upravljanja kao strateški dokument sastavljen od konkretnih mjera, modela i pravila dat će odgovore o smjeru u kojem Dubrovnik treba krenuti u vidu zaštite našeg najvećeg resursa – bogate povijesne i kulturne baštine.

Otvorene su i brojne druge teme od zajedničkog interesa, poput pitanja Državnog arhiva u Dubrovniku smještenog u palači Sponza te nedostatka adekvatnog prostora za deponiranje arhivske građe kao jednog od dugotrajnih problema s kojim se nose i Državni arhiv, ali i gradske ustanove poput Dubrovačkih muzeja i Dubrovačkih knjižnica.

Stavljanje u širu društvenu funkciju i snažnije otvaranje javnosti brojnih prostora poput ljetnikovca Bunić-Kaboga također je bila tema razgovora.

Ministrica Obuljen Koržinek istaknula je snažnu i sustavnu potporu Ministarstva kulture svim kulturnim institucijama, ustanovama i programima Grada Dubrovnika kao i usku suradnju pri procesu upravljanja kulturnom baštinom.

19. travanj 2024 06:54