StoryEditorOCM
DubrovnikIZ STOŽERA HDZ-a U DUBROVNIKU

PREBROJALI SVE GLASOVE: Franković osvojio 62,38 posto glasova

Piše DV
4. lipnja 2017. - 22:26

U  stožeru dubrovačkog HDZ-a prebrojani su svi glasovi sa svih biračkih mjesta koji potvrđuju rezultate izlazne ankete. Mato Franković pobjednik je u II krugu loklanih izbora za dubrovačkog gradonačelnika osvojivši 62, 38  posto glasova. Radi se o neslužbenim rezultatima te se čeka potvrda Državnog izbornog povjerenstva. 

U županijskom i gradskom stožeru HDZ-a u Petilovrijencima  okupljaju se simpatizeri, a zasad se intenzivno prikupljaju podaci s terena. Prema tim podacima, neslužbeno se doznaje, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković je u znakovitoj prednosti, što se posebno odnosi na manja biračka mjesta, Gornja sela i otoke, gdje je omjer glasova četiri prema jedan u korist  Frankovića.

Počelo je prebrojavanje glasova i na većim biračkim mjestima. Neslužbeno se doznaje kako je na jednom biralištu unutar zidina Franković osvojio 233, a protukandidat Dujmović 98 glasova, a na drugom, također u povijesnoj jezgri, omjer je 260:145 za Frankovića.

Još nitko ne želi davati izjave, ali primjećuju kako izlazne ankete upućuju na trend. Doznaje se i da u utrci za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić ostvaruje osjetnu prednost nad protukandidatom, mostovcem Nikolom Grmojom.


Dobri rezultati župana Dobroslavića potvrđuju se i s Mljeta, gdje neslužbena statistika pokazuje rezultat 435:103 glasa za kandidata HDZ-a. U Opuzenu je 700 glasova odnio Dobroslavić, a 400 Grmoja, dok su se glasovi u općini Slivno rasporedili u omjeru 615 prema 255 za bivšeg, a izgledno i budućeg, župana.


 

25. travanj 2024 10:30