StoryEditorOCM
DubrovnikINTERVENCIJA NA BONINOVU

<br /> Vatrogasci spasili psića iz odvodne cijevi

Piše DV
4. lipnja 2017. - 20:55

Dubrovački vatrogasci jutros su iz odvodne cijevi pokraj groblja na Boninovu izvukli malenu kujicu koja je odlutala od kuće i zaglavila ispod rešetke.

Iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik zahvaljuju na pomoći vatrogascima iz prve smjene pod zapovjedništvom Ivice Jakića i javljaju kako je životinja propisno zbrinuta kod novog udomitelja. U cijev je, čini se, dospjela iz puke radoznalosti.

Iz JVP Dubrovački vatrogasci izvijestili su kako je u zatvoreni odvod oborinske vode ušao mali psić, ali se isprepadao i nije htio više izaći. Pred uspaničenih vlasnikom, kolege vatrogasci su smislili rješenje: spojili su par vatrogasnih cijevi,začepili kraj,skrojili od kartona širinu cijevi da se pas ne može provući i pustili vodu da cijev ima čvrstoću. Potom su cijev lagano gurnuli u odvod, pa je kujica na radost vlasnika lagano izgurana na šaht bez ijedne ogrebotine. U intervenciji su sudjelovala dvojica vatrogasca s 2 vozila.

Ljubitelji životinja javljaju kako je kujica udomljena s Mljeta. Novi vlasnik u Gradu svoju će nestašnu ljubimicu očito morati svo vrijeme držati na oku.


 

20. travanj 2024 00:52