Županija Dubrovnik

INTERVENCIJA NA BONINOVU


Vatrogasci spasili psića iz odvodne cijevi

INTERVENCIJA NA BONINOVU

Dubrovački vatrogasci jutros su iz odvodne cijevi pokraj groblja na Boninovu izvukli malenu kujicu koja je odlutala od kuće i zaglavila ispod rešetke.

Iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik zahvaljuju na pomoći vatrogascima iz prve smjene pod zapovjedništvom Ivice Jakića i javljaju kako je životinja propisno zbrinuta kod novog udomitelja. U cijev je, čini se, dospjela iz puke radoznalosti.

Iz JVP Dubrovački vatrogasci izvijestili su kako je u zatvoreni odvod oborinske vode ušao mali psić, ali se isprepadao i nije htio više izaći. Pred uspaničenih vlasnikom, kolege vatrogasci su smislili rješenje: spojili su par vatrogasnih cijevi,začepili kraj,skrojili od kartona širinu cijevi da se pas ne može provući i pustili vodu da cijev ima čvrstoću. Potom su cijev lagano gurnuli u odvod, pa je kujica na radost vlasnika lagano izgurana na šaht bez ijedne ogrebotine. U intervenciji su sudjelovala dvojica vatrogasca s 2 vozila.

Ljubitelji životinja javljaju kako je kujica udomljena s Mljeta. Novi vlasnik u Gradu svoju će nestašnu ljubimicu očito morati svo vrijeme držati na oku.


 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Život Zemlje je u našim rukama

Život Zemlje je u našim rukama
Pod motom 'Život Zemlje je u našim rukama', pozvani su mladi ekoaktivisti da veselo dođu na Međunarodni dan jabu...
Život Zemlje je u našim rukama