StoryEditorOCM
DubrovnikHDZ-OVCI SE NA STRADUNU DRUŽILI SA PREDSJEDNIKOM STRANKE

Premijer Andrej Plenković dao punu podršku Matu Frankoviću i Nikoli Dobroslaviću

Piše Anton Hauswitschka
1. lipnja 2017. - 21:52

Predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković u Dubrovniku je pred drugi krug lokalnih izbora dao podršku kandidatima za dubrovačkog gradonačelnika i župana Dubrovačko-neretvanskog, Matu Frankoviću i Nikoli Dobroslaviću. Premijer je HDZ-ovcima okupljenim pred kavanom Cele čestitao na, kako je kazao izvrsnim izbornim rezultatima u prvom krugu te pozvao Dubrovčane da u nedjelju glasuju za Frankovića i Dobroslavića. – Došao sam dati potporu Matu Frankoviću i Nikoli Dobroslaviću jer oni jamče razvoj Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Mislim kako je riječ o iskusnim ljudima koji znaju koji su ključni razvojni prioriteti hrvatskog juga. Vjerujem kako su njihova nastojanja proteklih godina, a posebno Dobroslavićeva, za realizaciju Pelješkog mosta sigurno naišla na dobar odjek. Tome u prilog govori i da idući tjedan u Bruxellesu potpisujemo ugovor o sufinanciranju gradnje Pelješkog mosta. kazao je Plenković. Premijer se osvrnuo i na aktualnu situaciju oko Agrokora, odnosno odluke Sberbanke da neće sudjelovati u financiranju Agrokora podsjetivši na izjavu povjerenika Ante Ramljaka da je nekoliko banaka iskazalo interes za financiranje holdinga. Uz premijera Plenkovića na druženju sa HDZ-ovicma pristiglim od Stona do Prevlake među ostalim bili su i ministar obrane RH Damir Krstičević, državna tajnica za EU fondove Nikolina Klaić te saborski zastupnik Branko Bačić. Podršku Frankoviću i Dobroslaviću došli su dati i HDZ-ovi koalicijski partneri iz DDS-a i DUSTRA-e predvođeni Terezinom Orlić i Željkom Ragužem.

- Želimo svoju infrastrukturu graditi EU fondovima a na taj način riješiti i pitanje vodoopskrbe, kanalizacijske mreže i povećati standarde u školstvu, prije svega uvesti jednosmjensku nastavu te povećati standarde u predškolskom odgoju. Dakle sve ono ključno za grad. A ono osnovno da bi grad mogao živjeti je stanovanje, odnosno poticajna stanogradnja. 130 stanova u naredne četiri godine - komentirao je sredstva iz EU fondova za Pelješki most Mato Franković dodajući kako će biti prvi gradonačelnik koji dolazi iz turističkog sektora. – Danas nam se turizam događa i upravo zato nam je važan terminal u Gružu. Ne može biti šest kruzera u gradu u isto vrijeme – kazao je Franković okružen brojnim turistima. Franković je upitan i za svoju diplomu na što je odgovorio da je pokazao rješenje državne agencije kojom se potvrđuje da ima visoko školsko obrazovanje koje je stekao u SAD-u, a koje mu se priznaje u Hrvatskoj. Tom prigodom požalio se i osudio napadne na njegovu obitelj od strane njegovih političkih konkurenata. Upitan smatra li da projekt golfa na Srđu nikad neće biti realiziran kako tvrdi njegov protukandidat iz HNS-a Valentin Dujmović, Franković je poručio da ukoliko Studija utjecaja na okoliš pokaže kako je projekt štetan, tad se golf na Srđu neće nikada graditi. - A ako Studija pokaže drugačije, projekt će se dogoditi u onom omjeru u kojem je prihvatljiv za zaštitu okoliša. Ne znam kojim informacijama raspolaže moj protukandidat i je li on promijenio svoje i mišljenje HNS-a da bi privukao neke potencijalne glasače – zaključio je Franković uvjeren da će u nedjelju odnijeti pobjedu sa 70 posto razlike.

- Najava o potpisivanju ugovora o financiranju gradnje Pelješkog mosta nije danas objavljena u predizborne svrhe već je to formalna potvrda onog što smo radili svih ovih godina. To je kruna i naših napora da se prometno povežemo sa ostatkom Hrvatske ali i našeg doprinosa da se na tome ustraje kada su mnogi od mosta odustajali, kao u mandatu Vlade Zorana Milanovića – zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

19. travanj 2024 12:39