StoryEditorOCM
DubrovnikU RESTIĆEVOJ ULICI

FRANKOVIĆ IZ DERUTNE PALAČE:'Napravit ćemo stanove za liječnike i mlade obitelji'

Piše Tea Stjepović
1. lipnja 2017. - 15:41

'Mi želimo vratiti život u Gradu, želimo mlade i obitelji u ovakvim stanovima i u ovakvim nekretninama. Bez obzira nalaze li se one u vlasništvu Grada Dubrovnika, crkve ili u nečijem drugom društvenom vlasništvu. Ove nekretnine su briga Grada Dubrovnika', rekao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković na današnjoj presici u palači Skočibuha u Restićevoj ulici.

Prostor u kojem je održana presica je jedan od brojnih prostora koje se nalaze u povijesnoj jezgri, a koje su u potpunosti zapuštene. Palača se nalazi u društvenom vlasništvu, a Franković je kazao da bi preko EU fondova izvukao novac kojim bi se uredili prostori.

'Umjesto da čujemo smijeh djece i riješimo stambeno pitanje liječnika i mladih obitelji, nalazimo se u jednom potpuno ruševnom prostoru na 100 metara od Straduna', kazao je Franković koji je na podu u palači pronašao isječak iz novina od 7.srpnja 1992. koji pokazuje reklamu za Hrvatsku narodnu stranku.

'Uokvirit ću ih za njih kako bi imao trajnu uspomenu nebrige prema društvenim prostorijama', poručio je Franković, te novinare proveo po ostatku palače koja je u derutnom izdanju.

25. travanj 2024 19:26